| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Brno - Bohunice

Milá Jany,
shodou okolností o vašem případu vím, protože u vás se záchrankou byl i můj manžel (jako záchranář) a taky se dost pohoršoval jak vás mohli brňáci poslat domů. Já jen chci upřesnit, protože do toho trochu vidím a z manželova vyprávění znám pohled z druhé strany, že to vyptávání ze strany dispečerky je ve většině případů opravdu nutné, i když se může zdát zbytečné a zdržující, protože je spousta lidí, kteří si volají záchranku i k zarazeným větrům. Teď se vás vůbec nechci dotknout, porod je něco úplně jiného a kontrakce se prostě popřít nedají, ale opravdu vyjíždějí den co den k lidem, kterým vůbec nic není a dovolí si je zavolat. Takže se tomu tímto způsobem předchází. Možná se tím zdrží o pár vteřin, ale je to lepší než kdyby vyjeli k hypochondrovi a na druhém konci města jim kvůli tomu vykrvácel člověk. Třeba... Teď nově je centrální dispečink v Brně a záchranáři si stěžují sami na to, že je posílají k případům, ke kterým by dřív nikdy nevyjeli. Täkže asi i tak je toho vyptávání pořád málo nebo jsou špatně kladené otázky. Zkuste si představit, že s houkačkou přijedete k ženské, která nahlásí, že je jí strašně zle, a na místě zjistíte, že to jen přehnala s burčákem. Já sama jsem teď těhotná, za pár dní nás to čeká a když se s manželem bavím o tom, jak to provedeme, když bude mít noční, tak mě vůbec nenapadne varianta, že bych si zavolala záchranku, až mi to vždycky manžel připomene. Že kdo jiný už by si měl volat záchranku než rodící žena. Vždycky prvně přemýšlím, jak si to zařídit sama, a vidíte, jsou lidé, kteří místo cesty na pohotovost nebo nějaké domácí první pomoci hned volají záchranku a pak stojí ve dveřích s cigaretou v ruce, evidentně jim nic není a vítají lékaře slovy "kde jste tak dlouho?"
To bylo jen na upřesnění, přeji vám už jen samé dobré zkušenosti s lékaři a RZS ať raději nepotřebujete:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.