Evelyn,
přejmenování už jsem si všimla, mám oči skoro všude :o), i když tou báječou změnou na spoustu diskuzních klubů a podklubů už nestíhám sledovat všechno, jako to bylo v době těch cca osmi diskuzních klubů...
Teda, porod tvé známé je pohádka :o), já často nabývám dojmu, že u nás se lékaři k ZDRAVÝM rodičkám po odborné stránce chovají jako k RIZIKOVÝM, ale jak to tak pročítám, tak v zahraničí se i k rizikovým rodičkám chovají s větší lidskostí a pochopením k jejich individuálním potřebám... NO, věřím tomu, že až u nás začnou pořádně fungovat porodní domy, příp. další služby porodních asistentek (doprovody do nemocnic s možností samostatného vedení porodu, porody doma) tak i poměry v nemocnicích se výrazně zlepší - nebudou chtít ztrácet své klientky. Aspoň mám pocit, že v zahraničí to tak funguje.
Ta hypochondrie je celkem legrační, týden po mně rodila jedna moje kolegyně a když jsem jí po čase viděla, zjistila jsem, že je úplně stejný plašan jako já :o) Děti nromálních maminek mají "baby-koliku", naše děti zcela jistě měly přinejmením zauzlení střev :o) Co bys jiného taky chtěla od sester z chirurgie :o) , zaražený větry nejsou pro nás dost nóbl... Což samozřejmě není nic proti tomu, co se svým dítětětem prováděl jeden z našich proktologů...
S.
Předchozí