Mám dotaz pro všechny maminky, tatínky, porodní asistentky, lékaře, prostě kohokoliv, kdo je schopný se k této porodnici vyjádřit. Dneska se mi dostala do ruky propouštěcí zpráva miminka, které se narodilo ve Vrchlabí (jen pro vysvětlení - pracuji v jedné pražské porodnici jako fyzioterapeut) a polilo mě horko. Plánujeme s manželem potomka a já už teď přemýšlím, kde budu jednou rodit - asi to mám vzhledem k mému povolání dost těžké... Všechny maminky si moc chválí přístup porodníků a porodních asistentek, ale nikde jsem nenarazila na nějaký názor na neonatology a poporodní péči, myslím tím hlavně INTENZIVNÍ PÉČI O NOVOROZENCE POKUD NENÍ VŠECHNO V POŘÁDKU, POKUD JE POTŘEBA RESUSCITOVAT NEBO PODOBNĚ RYCHLE ZASÁHNOUT... Jak je tahle porodnice na takové případy vybavena? A to nejen přístrojově? To, co jsem dneska četla mi dalo trochu ránu pod pás a odradilo od toho, abych o téhle porodnici uvažovala jako o místě, kam bych jela rodit, protože radši se ve velké odosobněné zajištěné porodnici vzdám úžasných zážitků z porodu, než abych v takovéhle míře ohrozila své dítě. Děkuji všem předem za odpovědi a názory.
Předchozí