Dobré odpoledne,
na úvod musím napsat, že fandím symptotermální metodě. Sama jsem ji praktikovala (asi půl roku), neboť jsem měla vždy problémy s menstruací, resp. jsem bez stimulace progesteronem nemenstruovala. V době, kdy jsme se s manželem rozhodli pro miminko, jsem začala zkoumat, zda vůbec mám ovulaci. Měřila jsem si pravidelně podle všech zásad (ve stejnou dobu, před vstanutím z postele, ...) bazální teplotu. Bohužel jsem zjistila, že mi vůbec nestoupá, tzn. byla celou dobu zhruba stejná - 35,9 - 36,3 °C. Samozřejmě mě to ještě více utvrdilo v názoru, že otěhotnět bude problém. Objednala jsem se tedy na pracoviště zabývající se poruchami plodnosti a asist. reprodukcí. Po třech konzultacích jsem byla pozvána na ultrazvuk, kde mi paní doktorka řekla, že jsem v 7. týdnu těhotenství!! Celou dobu jsem si měřila BT. Pokud dojde k otěhotnění má BT zůstat vysoká, u mě byla stále stejná. V listopadu se nám narodila krásná zdravá holčička. Jsem samozřejmě šťastná, ovšem moc nechápu jak je to možné?? Teď se tím netrápím, i když to ve mně občas hlodá, jak to bude až budeme chtít druhé děťátko. Opět musím napsat, že vžádném případě nechci snižovat tuto metodu (hold některé vyjímky asi potvrzují pravidlo), všem, které tuto metodu praktikují moc fandím a držím palečky, aby to vyšlo.
Předchozí