Sosane,
jen pár poznámek. Přijde mi zvláštní, že reaguješ jen na některé příspěvky nebo argumenty, které jsou Ti určené. Očekávala jsem například, že se opět ohradíš proti tomuto příspěvku http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=677120, a Ty kupodivu nic. Vysvětluji si to správně, že si prostě vybíráš a reaguješ jen na takové příspěvky, na které "řečnicky" stačíš?
Ohledně té homeopatie, kterou jsi vyzkoušel. Kde jinde by bylo na místě se o tom rozepsat než v diskuzi o homeopatii? Jak jsem pochopila z Tvých reakcí v jiných diskuzích, ve vašem případě nešlo o praktikování homeopatie, tak jak je popsana v tomto článku, ale šlo o nějakou směsici alternativních metod, která se za homeopatii vydává. Nebo se mýlím? Zkus mi to vyvrátit popisem postupu léčby v Tvém případě! A ani nemusíš být konkrétní v problému, který jste řešili.
Jinak, uvedl jsi tady Oscillococcinum. Toto homeopatikum je vícesložkové, což znamená, že bylo při výrobě léku použito více jak jedna výchozí látka. Vícesložkové homeopatické léky tohoto typu nesplňují parametry homeopatie, které v članku popisuji. Take homeopate, kteří skutečně předepisuji a respektuji principy homeopatie, tak jak je formuloval Hahnemann a jeho nasledovnici, vicesložkové homeopatické léky nepoužívají, a to jak při předepisování na chronické nemoci, tak na akutní. Jak jsi jiste pozorně četl, praxe podávání více homeopatických léků najednou porušuje všechny homeopatické zákony, přináší zmatek a přispívá k poničení pověsti účinnosti homeopatie. Navíc vícesložkové homeopatické léky typu Oscillococcinum nejsou vybrány a užívány podle principů léčby, tzn. nejsou vybrány na základě totality symptomů individuálního člověka, jak fyzických tak psychických, ale jen podle názvu a příznaků nemoci obecně podle měřítek klasické medicíny (v tomto případě jsou indikací chřipkové stavy). Tzn., že za vyléčením za pomocí těchto typů vícesložkových homeopatických léků, opravdu stojí náhoda, kterou Ty tady dokola zmiňuješ.
Chápu, že jsou lidé (třeba jako ty Sosane), pro které prostě homeopatie není. Já ji taky nemíním nikomu nutit. Proces jejímu porozumění může být dlouhodobý a nejvíc tady zapracuje především osobní pozitivní zkušenost. Já jsem tento proces začala tak, že jsem si pořídila homeopatické knihy, ve kterých je srozumitelně popsáno, jak poměrně snadno a rychle řešit běžné akutní stavy. Od úrazů, přes nachlazení, angíny, chřipky až třeba po herpes atd. A poznala jsem, že to funguje. Z nemocí, které jsme před tím řešili ATB, jsme se za pomocí homeopatik zotavili během 3-4 dnů, někdy i dříve. A co víc, nemoci nepřicházeli tak často. Takže to mě jednoznačně přesvědčilo o tom, že tudy cesta vede.
Pro úplnost nabízím seznam těch knih:
1.Homeopatický domácí lékař - autor Gemmell
2.Encyklopedie homeopatie - autor Lockie Andrew
3.Homeopatie-praktický průvodce každodenní péčí o zdraví - autor R.Hayfield
4.Homeopatie v kostce - autor C.Marksová
5.Homeopatická první pomoc - autor MUDr. P.Pudil
Jitka
Předchozí