Máš pravdu v tom, že se snažím reagovat jen tehdy, když k tomu mám co říci. V tomto případě, který rozpoutal dnešní diskusi, to byl zmíňka o tom, že v Olomouci prokázali metodou dvojitě slepého pokusu účinnost homeopatie. Kdyby tomu tak skutečně bylo, byla by to světová senzace. Bohužel, ukázalo se, že tomu tak není.
Co se týče té diskuse o víře, moje výzva byla určena pro Boadliceu - příspěvek se odkazuje na její reakci.
Ohledně té léčby, byla to kombinace biorezonance, homeopatie a bylinek. Nicméně se o tom nechci tady dále rozepisovat. Už jsem toho napsal až dost. Rozhodně nemám v úmyslu někoho přesvědčovat o pravdivosti mých názorů, v tomto smyslu zastávám názor "nehas, co tě nepálí". Pro mě za mě, ať si kdo chce věří třeba na čerta a mikuláše, je to jeho věc, každý má svůj rozum. Až někdo otestuje homeopatický lék podle stejných kritérií jako se testují normální léky, budu mu věřit, že je účinný. Ale dokud to nikdo neudělá, nemohu přijmout tvrzení, že účinnost byla prokázána. A co já vím, ještě to nedokázal nikdo na světě - ani ten Boiron a ten musí mít peněz jako šlupek.
Předchozí