| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Ekzém aneb dejte homeopatii šanci II.

Sosane,
v tom případě se omlouvám, byla jsem přesvědčená o tom, že příspěvek patřil mně.

Homeopatický lék už z principu nelze otestovat podle stejných kritérií jako se testují normální léky, protože přístup k léčení nemoci za pomocí chemických nebo homeopatických léků je naprosto odlišný. Chemické léky působí opačně, ignorují obranný systém a předepisují se na základě příznaků nemoci pro široké spektrum lidí, tak jak ji definuje současná medicína. V praxi to např. znamená, že lidem, kteří trpí zácpou, se naordinují léky, které způsobují průjem. Kdežto homeopatické léky působí jako katalyzátory, které jsou jen spouštěčem reakcí, které už pak vyvolá sám obranný systém a vedou k vyléčení nemoci. Navíc je lék předepisován na základě individuálních příznaků konkrétního člověka, který danou nemocí trpí. V praxi to znamená, že člověku, kterého trápí zácpa, se předepíše homeopatický lék, který při provingu (testování léku) u zdravého člověka zácpu vyvolal. Tzn., že na zácpu je možné použít mnoho homeopatických léků, teoreticky je tolik léků na zácpu, kolik lidí zácpou trpí, ale jen jeden bude pro toho daného člověka ten pravý, který konkrétního člověka zácpy zbaví. Při výběru léku má homeopat pomůcku, která se jmenuje repertorium, kde jsou abecedně seřazeny všechny symptomy (od fyzických po psychické), které se kdy při provingu léků u zdravých lidí objevily a u každého symptomu je uveden lék, který daný symptom pokrývá. Homeopat zjistí několik symptomů, které se např. k zácpě vztahují, najde si tyto symptomy v repertoriu, zapíše si jednotlivé léky, které se tam objevvují a ten lék, který se opakuje nejčastěji bude ten pravý, který konkrétní zácpu vyléčí. Tento postup, tak jak jsem ho popsala, je velmi zjednodušený.

Problematikou výroby a zkoušek homeopatických léků se budu zabývat v dalším pokračování. Jen uvedu, že provingy (testování léku) se provadějí jen na relativně zdravých lidech (dnes se dá říct, že každý jsme do jisté míry nemocný), kteří musí splňovat přísná kritéria a účinnost léku je vyhodnocována metodou dvojího slepého pokusu.

Mrzí mě, že tady vystupuješ jako odpůrce homeopatie jen z důvodu, že homeopatie v Tvém konkrétním případě nebyla účinná. Z informací, které jsi nám podal, ale jasně vyplývá, že jsi nikdy nebyl léčen podle principů homeopatie, tak jak jsem je popsala v článku. Tudíž nemůžeš její účinnost hodnotit na základě vlastní zkušenosti.

Jitka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.