Dobrý deň,
len veľmi krátko.
Po prečítaní príspevkov som zistil, že mnohé klientky píšu o našej porodnici hlavne informácie z druhej až tretej ruky. Počula som, že...
Hovorí sa, že...
Považujem to za neetické. Nemáme vobec šancu sa brániť. A to nepíšem o niektorých hrubých až vulgárnych príspevkoch uvedených vyššie. Dokonca mám z nich pocit, že to nepísali naše klientky, ale niektoré zo sestier, ktoré pre svoj prístup k práci museli naše pracovisko opustiť.
Ďalšia vec je, že CAP je momentálne legálnou súčasťou porodnice Bulovka. Pracujú tam normálne naši lekári, naše porodné asistentky a dieťa Vám ošetrí náš pediater. Po porode sa o pacientku staráme na oddelení šestonedelia rovnako, ako o všetky ostatné klientky. Dokonca úprimne povedané, často sa "CAPovým" klientkam venuje zvýšená pozornosť hlavne z dovodu, že sú veľmi náchylné sa sťažovať, a to nie priamo nám, hoci sa snažím denne niekoľko krát osobne s každou klientkou baviť, ale tak asi mesiac po prepustení napíšu sťažnosť riaditeľovi, samozrejme nie na konkrétneho človeka ale na všetkých. Pacientky v CAPu prídu často s porodným plánom, a keď sa tento kvoli komplikáciám nepodarí 100% naplniť vždy vinia personál. Čo si mám pomyslieť o matke, ktorá odmietne klyzma a potom rodí do vane medzi stolicu, moč, krv a plodovú vodu novorodenca. Musím týmto vyjadriť svoj obdiv asistentke Olinke, že ona do tej "vody" siaha s krátkymi rukavicami.
Naším hlavným cieľom je, aby dieťa sa porodilo zdravé, aby matka mala minimálne následky a aby sa s nami cítila dobre. Nie každá si praje niekoľko dní trvajúci porod bez žiadnych liekov a analgetík, eventuálne porod do vody. Na Bulovke si každá má právo vybrať, a my sa snažíme toto právo rešpektovať pri dodržaní základných medicínskych pravidiel. Naozaj tu klientky nikto neuráža, neponižuje, a ani som sa osobne nestretol, že by niekto bol ku klientke hrubý. Preto ma niektoré príspevky v tomto fóre skor mrzia, ako stimulujú k zmene svojho chovania.
Srdečne zdravím
MUDr. Jozef Záhumenský
ved. lekár porodného sálu Bulovka
Předchozí