Důvod, proč jsem do diskuzi o homeopatii vstupovala je, že jsem chtěla poukázat, že homeopatie má jiné uvažování než klasická medicína - do těla dodám to, co mu chybí.
Že je chyba na ní pohlížet tímto způsobem (argument odpůrců: "protože je to zředěné, je tam málo fyzikální látky která způsobuje biochemickou reakci, z toho vyplývá že fyzikálně je to blbost").
Chtěla jsem v porovnání s informační medicínou ukázat, že se pracuje s něčím jiným, než s reakcí, kterou způsobí dodaná látka. Každá léčba (i klasické medicíny) se musí provádět s velkými znalostmi.
Je škoda, že na základě špatné zkušenosti někdo odsoudí celý obor. Je to stejné jako bych tvrdila v klasické medicíně - měla jsem angínu, dostala jsem antibiotika např. Penicilín, nepomohlo mi to, protože angínu způsobily jiné bakterie, proti kterým penicilín nezabírá. Můj závěr by byl - antibiotika nefungovaly, je to blbost, celá klasická medicína je blbost, to že to někomu funguje je placebo.
Většina lidí, která tady vystupuje proti alternativním metodám léčení bohužel má negativní zkušenost. Jak ale Jitka zdůrazňuje - není to chyba metody, ale špatného přístupu. V každé lidské činnosti jsou lidé, kteří danou věc dělají výborně, někteří průměrně a jsou i takoví, kteří jí vyloženě kazí.
Předchozí