Myslim Romy, ze za tu dobu co popisujes, se to u Apolinare uz docela zmenilo. Rodila jsem tam ted koncem cervna a vubec si nemuzu co se tyce porodu stezovat. Na porodnim sale byli vsichni hrozne mili. Porodnich asistentek jsem okolo sebe mela nekolik a vsechny me celou dobu uzasne povzbuzovaly a mluvili na me hodne mile. Taky jsem mela pres hodinu tlacici kontrakce a proste jsem ho nemohla vytlacit, tak me jedna porodni asistentka temer celou dobu zvedala nahoru a dolu do drepu aby se dostal ven. Ja jsem teda docela kolos a ona byla asi tak polovicni, takze ma muj nesmirny obdiv, ze me vydrzela takhle tahat nahoru a dolu, byla jsem za tu dobu uz uplne vyrizena a moc uz jsem ji teda nepomahala. Temer vsichni se tam predstavovali kdyz k cloveku prisli poprve. Na klystyr se me zeptali jestli ho chci. Ale veci jako holeni, klystyr, nastrih a tak mi vubec nevadi. Jediny po cem jsem touzila, abych to uz mela co nejrychleji za sebou, takze jsem poslouchala porodni asistentky a delala to co mi navrhovaly (nenutily me k nicemu, jenom mi to pokazdy navrhly s tim, ze to bude rychlejsi), protoze jsem v tu chvili zapomnela i celou techniku dychani z predporodnich kurzu, tak jsem si rikala, ze ony urcite vi nejlip co delat, aby to slo rychle. Takze nakonec trval cely porod od prvni kontrakce 5 hodin, coz si myslim, ze je docela dobry na prvni dite.
Potom jsem byla na nadstandartu, na sestinedeli byli sestry taky fajn, ochotne mi pomohli jak se mi nalila prsa, tak jsem nevedela co s tim, takze mi presne rikali podle situace jak postupovat a odtrikavat atd. Akorat pravda s kojenim to byla docela bida. Detske sestry nebyly nejhorsi, ale mohly by se kojeni venovat docela vic, mam s tim doted problemy. Myslim, ze by mohly chodit na pokoje vic a vic na to dohlizet. Ja jsem za nima porad chodila, protoze me to bolelo (a boli az doted), ale vzdycky mi rekli ze kojim dobre, ale dobre nekojim, ted jsem se obratila na linku kojeni v Krci a tam mi to konecne poradne vysvetlili. Ale zase moje kamaradka je prave ted na standartnim pokoji u Apolinare na P3 a rika, ze tam jsou detske sestry na kojeni dobry a porad to chodi kontrolovat a vubec si nestezuje.
Takze priste bych sla urcite rodit zase k Apolinari, i kdyz to kojeni mi ted prijde dost dulezity, takze tomu by se tam teda mohli venovat vic.
Je jasny, ze kdyz nekdo vyznava prirozene formy tehotenstvi a porodu, tak mu asi temer zadna nemocnice a jeji postupy nebudou uplne vyhovovat, asi jenom to Vrchlabi :). Jeste musim napsat, ze jsem vetsinu tehotenstvi prozila v usa, a kdyz porovnam peci v tehotenstvi, tak ta mi lip vyhovovala u nas, protoze tam to berou z ty prirozeny stranky, ale ja radsi ty poradny kontroly :), to je ale vec nazoru. Protoze jsem nevedela kde budu rodit, tak jsem se i tam byla podivat na porodnici (Summit hospital v Oaklandu, CA - myslim ze je to dobra klinika) a prijde mi to dost podobny. Nemuzu porovnat konecny porod, protoze jsem se nakonec rozhodla pro domaci prostredi, ale na prvni dojem a tu pruvodni hodinu i to co rikali, bylo uplne stejny jako tady. Co se tyce klystyru, tak ten doporucovali taky, o nastrihu rikali, ze tak u 80% prvnich porodu je nutny, i kdyz tam si clovek muze trvat na tom, ze by ho nechtel, tak ho asi neudlaj, to nevim.
S porodem u Apolinare jsem proste byla spokojena.
Předchozí