Aha, tedy měření je založeno na předpokladu, že držím-li v ruce skleněnou lahvičku se vzorkem nějaké látky, můj elektrický kožní odpor se mění podle toho, zda mi onen vzorek vadí či nikoliv. To je sám o sobě smělý předpoklad (osobně pochybuju o jeho pravdivosti, protože kdyby to prokazatelně fungovalo, pak by se taková metoda jistě používala v běžných ordinacích obvodních lékařů - na co nějaké imunologické testy, laborky a pod., že?). Chcete tím říci, že na subjektivních pocitech měřícího člověka nezáleží (nepoužívá se tedy virgule či podobné nástroje). To je o stupínek lepší než jsem si myslel. Přesto bych si ale rád něco zjistil o přístroji Salvia a vůbec o té teorii o změně kožního odporu. Dá se o tom někde na NETu něco najít? Děkuji.
Ohledně toho, co víte o homeopatii - řekl bych, že podobné informace se lze dozvědět prakticky z libovolné populární knize propagující homeopatii. Problém je v tom, zda pouhá znalost těchto knih postačuje. Ono je totiž velmi pofidérní, kdo je napsal, jakými výzkumy jsou ty v nich popsaná tvrzení podepřená. Obávám se, že 90% těchto knih nemá větší vědeckou hodnotu než kupříkladu Tři mušketýři. Že je to spíš taková beletrie pro lidi, kteří v tom oboru (lékařství) nejsou odborníci a chtějí dělůat chytré - nic ve zlém, neberte si to osobně. A kdo o lékařství něco ví, dívá se na ně asi jako astrofyzik či egyptolog na díla Ericha Danikena :-)
Předchozí