Koukám, že se na těchto odkazech stále nic nemění a takjsem se rozhodla i já přispět k Vašim - našim - zkušenostem s panem primářem A.Miklem.
Je mi velice líto, že na některé z vás tento lékař působí tak "zle" jak se v některých příspěvcích objevuje. Je to velká škoda.
Já k němu chodím již 7 let a to jako naprosto neznámá a neprotekční pacienka, která k němu osobně přešla dobrovolně a rozhodně na mne "nezbyl". Byla jsem opravdu ráda, že mě do svých pacientek vůbec ještě přijal a budu si toho vážit nejspíš celý život.
Ty maminky a pacienty, které k němu chodí by také měly vědět, že tuto profesi provádí několik desítek let a z toho je min 27 let primářem v Turnovské nemocnici, kdyby byl tak špatný, zlý a bůh ví jaký se tu ještě objevuje výraz asi by tím primářem dávno nebyl.
Jako lékař je to naprostá kapacita a to díky neustálým novým a novým "studiem" - lékařské kongresy a pod, kam jen tak ledajaký lékař nejezdí a díky mnohaleté praxi. Jako člověk je naprosto normální, trochu prudký co se týká ve vyjadřování svých názorů, ale každý máme něco, někdy se ale rozhodně nedivím jeho výbuchu hněvu, když pacientka například odmítne jeho další péči v posléze se vrací po několika letech zpět s nádotem v děloze a prosíkem aby se o ní postaral, on, který před několika lety byl ten nejhorší felčar na světě, to samo o sobě svědčí o smýšlení pacientky. Jednou jí prostě řekl něco co jí urazilo ale v případě nutnosti a potřeby se vrací zpět k němu, protože ví že je jí schopen pomoci. A co se týká rodiček je to velmi často podobné, maminka v rozpoložení velice citlivém řekně něco co ho rozlobí a ona si o něm pak myslí hned jaký to není hulvát, ale pro sebe by asi měla uznat, že to co "vymyslela" byla skutečně hloupost.
Víte zastávat se nechci, pana primaře mám ráda i když vím, že mi občas nadá za moji hloupost, ale vím, že to myslí jen na mé dobro a ne aby se na někom "vyřádil". Někdy si myslím, že je až příliš pečlivý v pokynech pro pacientky, ale na druhou stranu to velice chápu, on nám to vše do podrobna řekne, vysvětlí a je jen na nás zda poslechnem nebo si uděláme po svém, pak ovšem nemůžeme čekat jinou reakci při nějaké neblahé situaci, před kterou nás varoval. Vím také, že by mohl trošku chápat psychiku maminek a rozrušených pacientek, ale takový většinou není žádný chlap.
Veškerý personál porodního i ambulantního oddělení šlape jako hodinky a kdo ví jaké to bude až tam tento upřímný pán nebude. Lékaři i sestřičky pod jeho velením jsou naprosto špičkoví a pohodoví a také opatrní aby něco nezkazili.
V Turnově jsem rodila jednou a to v dubnu 2004 a budu rodit i podruhé, kdy čekám dvojčátka a to si pište, že pokud bude riziko tak poslechnu i kdybych měla při tom stát na uších.
Přeji všem maminkám aby měly porody pohodové a klidné a to ostaní co se jim nezdálo aby co nejrychleji zapoměly nebo si důkladně promyslely než si budou kdekoli stěžovat (internet, kamarádky, lékař) a když už máte chut to někomu říci jděte přímo za panem primářem možná vám vysvětsí co se stalo a proč to vše tak probíhalo, předejdete tak nepříjemnému pocitu, že něco nebylo tak jak jste si představovaly.
Hodně štěstí
Předchozí