| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice a SZZ Nymburk

Předně mi neřekli,že novorozenecké oddělení je: - ZÁKLADNÍHO TYPU- jak mi bylo paní dr. z novorozeneckého arogantně zděleno. Co to znamená?
1//požádala jsem o malou po porodu a dvou hod. jejího pobitu v inkubátoru k sobě, byla mi přinesena.Sestra z novorozeneckého místo aby mě povzbudila a nabídla v případě problémů pomoc, tak mě zastrašovala,:,,Že mi malá může blinkat krev a jestli na to po vyčerpávajícím porodu mám? - podotýkám, že její tón byl dost nepříjemný, odměřený /asi jsem ji ve dvě ráno probudila/ a před nosem mi šermovala s papíry, které jsem musela přečíst a podepsat aby mi malou dala.Malou mi přinesla v lehké košilce a dupačkách, po chvíli v postýlce byla studená a přikrývka jí nestačila, šla jsem zvonit na novorozenecké, aby mi půjčili ještě kabátek, s poznámkami nemáte své a ať ji nepřehřejete, mi jej půjčili, manžel mi věci měl přinést hned druhý den
2//na novorozenecké oddělení zvoníte a v žádném případě tam nemáte přístup -- u dveří dvakrát,ani jednou se mi za celou dobu nestalo,že by vyšla sestra s příjemnou tváří a dotazem : co potřebuji.Vždy koukali jako jezinky,které obtěžujete v jejich jeskyni.
3//ranní vizitu ohlašoval rozhlas: maminky připravte si děti na vizitu!!
jak? to mi nikdo nezdělil, to jsem pochopila, když mi vešli do pokoje dr. z novorozeneckého a dvě zdatné z novorozeneckého, které mi vynadali, že nemám dítě svlečené do naha, jelikož paní dok. pospíchá /nevím tedy kam, když to byla její pracovní doba/
--stalo se mi, že se mi malá při vyzitě pokakala, chtěla jsem ji ubrousky utřít, byla jsem sestrou odstrčena od přebalovacího pultu,hodila si malou do dlaně a celou ji strčila pod tekoucí vodu z kohoutku, podotýkám že v této porodnici začíná téci teplá voda asi po dvou minutách, malá začala ječet šokem ze studené vody a já šokem oněměla./Zřejmě chtěla sestra ukázat dok., jak je kompetentní, či zase paní dok.v pracovní době pospíchala.Dále chci dodat že již žijeme v jednadvacátém století a omývání dětí pod pumpou se již u nás nepraktikuje.Přístup novorozeneckého oddělení k matkám, mi připadal těžce ala šedesátá léta minulého století,kdy vozili děti jen na kojení bez jakých-koly práv matek a jejich dětí.
4//zdravotní problém- malá měla novorozeneckou žloutenku problém dnes již u 70% dětí, vzali ji na novorozenecké oddělení bez jaké-koly možnosti i přes moje naléhání ji vidět, s arogantním výrokem paní dok. :- novorozenecké základního typu- pro malou jsem si chodila po třech hodinách i dříve vždy mi sdělovali: ihned jak nakojíte vrátit, jako by byla jejich zboží.Po několikáté jejich vítkách jsem setře zdělila:,,že oni tam mají mé dítě tři hodiny, tak já si ji mohu nechat aspoň hodinu na kojení a pomazlinkování.//Tento kontakt v prvních dnech života dítěte už i odborníci za velice důležitý, personál novorozeneckého Nymburk.//
- Co říci závěrem k mému dobrodružství s novorozeneckým oddělení? Jistě uznáte, že k tvorbě mléka tyto stresy rozhodně nepřispěli- přesto díky svému pevnému odhodlání plně kojím.Podotýkám, že trend v novorozeneckém a v porodnictví vůbec je již řadu let zcela odlišný a to : matky mají přístup na novorozenecké oddělení, jsou informované o každé manipulaci s jejich dítětem,pomáhají s léčbou svého dítěte v inkubátoru. Což je zcela běžné v Neratovicích kde novorozenecké byla jen malá nudle daleko menší než novorozenecké Nymburk, to samé platí o okolních porodnicích. Proto mě nenapadlo, že Nymburk zaspal dobu. Myslím si,že s vlídným přístupem personálu, se dá zvládnout i novorozenecké oddělení- základního typu-
=NA DRUHOU stranu nemohu házet celou porodnici do jednoho pytle.=
- PŘEDPORODNÍ PÉČE-maminky mají poradnu v pondělí a středu odpoledne, bohužel manželovi termín většinou nevyhovoval,ale musím říci,že ať jsem přijela na kontrolu kdykoliv, nebyl to problém, vždy milý a vstřícní i na ženské ambulanci.
-POROD-s vedením porodu byť nebyl podle mých představ (chtěla jsem epidurál, který mi nebyl dán, protože se porodní asistentka rozhodla,že mám na to porodit bez něj),jsem byl v celku spokojena.I když jsem si díky tomu sáhla až na dno svých psychických a fyzických sil, čemuž jsem chtěla epidurálem zabránit.Podotýkám, že jsem první dítě rodila s epidurálem a na porod mám vcelku příjemné vzpomínky, což se o závěrečné fázi tohoto porodříci nedá, po napíchnutí vyvolávací kapačky do žíly, jsem řvala bolestí a chtěla umřít nikoli porodit.Nic méně na obranu porodní asistentky, musím říci, že trpělivější, vStřícnější a chlácholivější maminkovský typ, si žena, co chce rodit bez utišovadel bolesti, nemůže k porodu přát.Porodnice by měla porodní asistentku platit zlatem, protože také díky jejímu kurzu a nezdělení zkutečnosti co to je - ZÁKLADNÍHO TYPU-jsem do Nymburka šla!!
-NADSTANDARDNÍ POKOJ-je jen jeden, dostanete jej jen v případě že není zamluven maminkou s plánovaným císařem, což je náhoda.Nic méně mi sestřičky z porodního oddělení vyšli vstříc podle svých možností a dali mě na prázdný pokoj aspoň na první dva dny.
-ODEBRÁNÍ PUPEČ. KRVE-není problém, pakliže papíry na její odběr vyplníte ještě před porodem.
==CO NAPSAT ZÁVĚREM?? rozhodně jsem byla spokojena s laskavým přístupem porodního personálu a sestřičkami na porodním oddělení.Zde byl velký posun od toho, co jsem slýchala před šesti lety.Proto jsem byla šokována z novorozeneckého oddělení, nikoli z její odbornosti tu rozhodně nesnižuji, ale z přístupu k matkám, a co jsem měla tu příležitost bavit se s maminkami na oddělení, nebyla jsem sama.
Na porodním oddělení je schránka na náměty a stížnosti, ta byla dost plná, snad bude nyní otevřena a náměty přečteny.
MAMINKY BUĎTE NÁROČNĚJŠÍ NA ZACHÁZENÍ S VÁMI A VAŠIMI DĚTMI !!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.