Přidat názor k anketě manželce
Vám ty časopisy ve stáncích s novinama zřejmě vadí, Ivo, že? Mám za to, že jste měla na mysli časopisy, které mají na obálce nahou ženu. Rodičům malých dětí takové časopisy pochopitelně vadí, protože tito rodiče si nepřejí, aby se jejich děti dívaly na nahé ženy. A nemohou s tím naprosto nic udělat, protože trafikant může takové časopisy zcela volně vystavovat. Už vám to došlo? Ne?
Chápejte, že lidé se na veřejnosti běžně nazí neukazují. Proč? Kromě studu je zde i otázka slušnosti a ohleduplnosti. Člověka může cizí nahota uvést do rozpaků, může mu být nepříjemná. Proto, pokud nejsme na nudipláži, nevystavujeme ostatní lidi pohledům na svoje vnady. Jak už jsem řekla, říká se tomu ohleduplnost. Pro slušně vychovaného člověka je zcela běžné, že když jde mezi lidi, oblékne se. Pokud před vámi muž vytáhne penis a začne močit, budete se samozřejmě cítit pohoršena. A on přitom může zcela rozumně oponovat, že když se mu chce močit přece se nepo... Nevydržel by to domů nebo na veřejné WC? A nevydrží Vaše dítě s kojením, než dojdete domů? Jistě nezemře... Já pohoršení lidí, které Vy neohleduplně nutíte dívat se na Vaše vnady, chápu. Žijeme tu pospolu a měli bychom na sebe vzájemně brát ohledy.
Předchozí