Já zažila, bohužel, pouze porod císařským řezem, celkem dvakrát, za vedení prim. Voráčka. Ani se nenemáhal mi vysvětlit, proč je sekce nutná, když obě těhotenství probíhala zcela bez problémů, děti měly správnou polohu a do dne porodu nebyl jediný problém. Řekl pouze, že se mu nelíbí monitor. Čekala bych, že v případě komplikací, vám lékař, který vede porod, alespoň následně vysvětlí, proč nakonec sekci provedl. Všude se píše, že k císařskému řezu by se mělo přistupovat pouze v nutném případě a že je tento příchod díděte na svět daleko rizikovější pro matku i dítě. Dodnes mě to mrzí, dost dlouho jsem se s tím vyrovnávala, a i dnes, po letech, občas ve skrytu duše závidím rodícím známým a kamarádkám, že jim osud dopřál přivést dítě na svět vlastními silami a přirozenou cestou. Mně se to nepovedlo a přesný důvod už se asi nedozvím. Primářka Žáková je, zdá se, přesný opak. Nic se opravdu nemá přehánět, zvláště, když se jedná o zdraví dětí, ale její přístup )podle toho, co tady čtu) je mi tedy daleko sympatičtější.
Předchozí