Myšulko - já v HK rodila před 2,5 lety, teď mě to čeká v lednu. A tentokrát bych si taky v ideálním případě chtěla střihnout "přirozený porod". Chodím teď na kurzy a už několikrát jsme se tam měli jít kouknout, já stále připravené otázky, ale pořád mají plno. Doufám, že se tam v lednu vůbec probojuju, abych nakonec nemusela rodit někde jinde...
V roce 2005 jsem byla oholena, ale oprevdu jen dole, dostala jsem Yal. Porod mi urychlovali oxitocinem a k tomu jsem dostala oblbováky, střihli mě, prcka hned odnesli (taťka šel taky) na čištění/vážení/měření/popsání. Nebylo pro mě místo na novorozeneckém, takže jsem večer kolem 8 vyčerpaná usnula na gynekologii s tím, že mi malého za 3 hodiny přinesou a probudila jsem se v 6 ráno, nějaké kojení je nezajímalo. Je ale pravda, že jsem jiné pokyny nevydávala, měli volné pole působnosti.
Teď bych chtěla taťku i na příjmu, oholím se snad doma, Yal podle potřeby a nálady (mojí :)). Pokud bych se dostala k vaně, byla bych moc ráda, už posledně jsem se tam mohla na hlavu stavět, kdybych chtěla, takže pokud bude vše OK, vím, že si budu moct během první doby porodní dělat co budu chtít. Chci se jich zeptat, jestli rodí i jinak než v pololeže, co kdyby mi to přišlo výhodnější. A malou chci hned na břicho, dotepat pupečník, nechci, aby jí hned po narození měřili. Co budu dělat, když zase nebude možnost rooming in netuším, to snad abych si dávala po hodině budík a telefonovala sestrám, jestli malá nemá hlad.
Ale ťuky ťuk, hlavně aby bylo všechno OK a byli jsme zdraví. Vím, že tohle jsou v porovnání s komplikacemi naprosto banální věci. Ale tentokrát bych chtěla vyzkušet, co dokáže moje tělo bez vnějších zásahů, třeba to pro nás bude jednodušší...
Věrka
Předchozí