Milá Ireno
nedávno mi v té nové klinice v Porubě porodila kamarádka, tak mám pár informací. Tak za prvé při otevření dostala letáček, kde bylo napsáno, že jsou supemoderní zařízení a že nabízejí příjemné prostředí pro rodičky, využití alternativních prostředků i porodnické vanny s možností porodů do vody. To byl citát z jejich letáčku. Skutečnost je ale úplně jiná. Vannu kamarádce nechtěli ani v první době porodní napustit, že prý ještě není zapojená (její manžel to zkoušel a voda normálně tekla) a na otázku porodů do vody jí bylo zděleno, že to je otázka budouctnosti, že zatím s tím nepočítají. Tak si myslím, že když něco napíšou do letáku, že by si za tím měli stát a né oklamávat širokou veřejnost. Jinak ačkoli kamarádka chtěla rodit ve vertikále, skončila nakonec na zádech s nástřihem a dítě jí bylo přiloženu k prsu až po hodině a půl. Jinak prý je tam velký šrumec, mají prý pořád plno a některé maminky dokonce posílají rodit jinam. Jo a ještě poznámka nakonec, to supermoderní zařízení evropského standartu, jak ho při otevření vychvaloval pan primář Koliba, nemá ani blbou porodnickou židli. To jen tak pro celkový obrázek. Přeji ti při výběru porodnice v Ostravě hodně štěstí, já sama jsem jako Ostravačka nakonec rodila ve Frýdku Místku. Ahoj Jana
Předchozí