Já rodila v Bohunicích taky plánovaným SC (kvůli poloze KP), tři dny před TP. Anesteziolog (bohužel si nepamatuji jméno) mi ani na podruhé nedokázal epidurál napíchnout správně, takže mi nakonec píchli spinál. Nebyl to pro mě moc dobrý zážitek. Udělalo se mi zle, tlak na prsou, nemohla jsem dýchat, cítila jsem obrovské nepohodlí. Anesteziolog mi poradil, abych to rozdýchala :-/ Myslela jsem, že tam omdlím. Ještěže mě manžel držel celou dobu za ruku. Dcera se narodila v pořádku, ukázali nám ji ale až po umytí. Na tzv. dospávárně jsem strávila asi hodinu, kdy nohy a celý spodek začal přicházet k sobě. Představovala jsem si, jak si okamžik narození prožiju, když uslyším dceru poprvé plakat apod., ale díky tomu, že mi bylo moc špatně, jsem se na to vůbec nedokázala soustředit, jen jsem se snažila rozdýchávat to, abych neomdlela :(
Na odd. novorozeneckém se všechny sestry chovaly moc ochotně a hezky, staraly se o nás, až na jednu, která mě dokonce rozbrečela (no jo, poporodní hormoy), ale všude je nějaká černá ovce. Jídlo mi co do množství stačilo, ale byla to typická nemocniční strava - neslané nemastné.
Co se týče monotoru a kontroly v těhotenství, byla to v Bohunicích naprostá katastrofa, jednou jsem čekala i přes 4 hodiny! Navíc sestry byly nepříjemné.
Když to shrnu celkově, Bohunice příště asi ano, ale pokud budu muset zase podstoupit SC, tak jedině v celkové anestezii. Každému epi nebo spin nesedne a já byla bohužel jednou z nich.
Předchozí