Před téměř 6 lety jsem měla velmi rychlý porod ve FNKV. Do brány nemocnice jsem vjížděla s kontrakcemi po 1 minutě,a tak jsem velmi trpěla nekonečným znovuvyplňováním dalších a dalších formulářů.Ale sestřička byla nekompromisní. Pořád jsem něco podpisovala, kdyby to byl rozsudek smrti, tak nevím... Když mi při tom praskla plodová voda, připadala jsem si hrozně.Manžela nechali stát před porodním sálem a nic mu něřekli (jestli má čekat nebo ne), stál tam chudák v náručí s mým oblečením - to asi abych nemohla utéct z porodnice dřív. Šlo všechno hrozně rychle, nestačili mi ani dát klystýr - na co jsem měla mít na předporodním pokoji toaletní papír, jsem se dozvěděla až po porodu od ostatních maminek. Nestačila jsem se ani vykoupat - 1.vyšetření - 7 cm, druhé za 5 minut již 9 cm a pak na sál. V jednu chvíli jeden doktor říkal "tlačte" a druhý "netlačte". A teď si vyberte.Najednou mi sestra lehla na břicho a Štěpán byl na světě. Hodinu potom,co jsme přijeli.Že je to kluk, jsem se ale dozvěděla tak, že dětská lékařka si s ním "povídala" a "přemlouvala" ho, aby začal dýchat. Pak mi ho jen ukázali, "hodil" na mě unavené oko a hned ho odnesli. Prý na kyslík mi pak řekla dětská lékařka. Mohla jsem si ho jen zběžně prohlédnout,že mu nic nechybí. Nejhorší to bylo potom. 3/4 hodiny mě sešívali a další 2 hodiny jsem byla na porodním sále úplně sama a jen jsem pozorovala paprsky slunce,jak se posunují po stropě. Moc hodná byla dětská lékařka, děti vysloveně milovala,odpověděla na jakýkoliv dotaz a většina sestřiček na oddělení šestinedělí.
Předchozí