V této porodnici jsem rodila v květnu 07 a byla jsem tam opravdu moc spokojená. Přijeli jsme kolem 3.ráno a i přes tento čas byli všichni moc příjemní. Příjímal mě primář a bylo mu veselo z toho, že jsem nevěděla zda nastávající tatínek bude u porodu :o) Šel se ho zeptat osobně a možná i díky němu tam manžel skutečně zůstal, za což jsem mu nesmírně vděčná (manželovi teda). První dobu porodní už jsem trávili v porodním boxu, ale mohla jsem se volně procházet, používat míč (možnost byla, chuť ne) i sprchu u vedlejšího pokoje. Manžel byl celou dobu se mnou. Jako prvorodičku mě potěšilo, že už od příchodu nám porodní asistentka říkala mamko a taťko. Opravdu milé. Byla to fuška, ale v 11.09 náš synáček poprvé zahulákal na svět. Předem jsme nevěděli pohlaví miminka, a to překvapení vážně stálo za to. Vřele doporučuji. Hned se ho ujala dětská sestra, přiložila k prsu a nechala nás chviličku se přivítat. Pak už prcka doprovázel novovečený tatínek. Mě čekalo šití, i přes snahu paní doktorky docela bolestivé.
Po ukončení všech "porodních procedur" nás přesunuli na pokoj, sestřička mi přinesla oběd a mě i manželovi uvařila silnou kávu. Opravdu bodla, a navíc k obědu zrovna byli makové buchty :o) Náš chlapeček v tuhle dobu s námi nebyl. Po 2 hodinách, sprše a kontrole asistentkou přesun o patro níž na oddělení šestinedělí.
Manžel odjel a mě najednou bylo zle. Velká bolest v oblasti hráze. Sestřička okamžitě sehnala lékaře, přestože klidně mohla prohlásit "ale jděte, to bolí každou". Jsem jí za to moc vděčná, moc díky p. Gregorovičová :o) Když přišel lékař, začal fofr. Sehnali dalšího který byl tou dobou už mimo nemocnici a já už se vezla do jiné části nemocnice na revizi šití. Měla jsem hematom velikosti pěsti, zákrok probíhal pod narkózou. Probrala jsem se ve své posteli na pokoji a sestřička mi hned přivezla Vojtíška. Nemohla jsem do druhého dne chodit, měla jsem kapačku a vývod. Dětské sestry se vzorně starali o synka, vozili mi ho na kojení a pomáhali z postele přebalit. Ženské sestry se výborně starali o mě. Další den už jsem mohla vstát, sestra mi pomohla do sprchy a pak už jsem se snažila vše zvládat sama. Dětské sestřičky nám ukázaly jak děti koupat, přebalovat, pomáhali s kojením. Vše se hojilo dobře a díky vzorné péči jsme mohli 5. den po porodu domů stejně jako maminky co rodili ve stejný den.
Návštěvy v Třeb. mohou na pokoj, dětičky můžou na chodbu, personál opravdu vstřícný a chápající.
Až budu příště rodit, jedině tam!
PS: k té revizi šití - na kontrole šestinedělí mi moje gynekoložka řekla, že se to občas prostě stává. prý jsem měla celkem štěstí, že se to stalo hned po porodu, mohlo to přijít i po několika dnech. Vše se mi krásně zhojilo, žádné další potíže nenastali, dokonce i sex byl ok. TAkže díky všem v Třebíčské porodnici.
Předchozí