Udělal jsem chybu a ještě se musím omluvit, i když jsem nejmenoval. Bylo to dávno, asi tři roky, kdy jsem doprovázel rodiče s dítětem k homeopatovi, který se tam nedíval do karty, o čemž jsem se zmínil 23.3. ve 14 hodin . Teď si vybavuji podrobnosti. Dítě má tuhé šlachy od narození. To se lehce pamatuje. Asi jiný pacient takový není. A homeopatie může jen ulehčit, ovšem že šlachy nevyléčí. Do kartotéky se nedíval, ale za ním stála sestřička, která sahala do kartotéky. Léky předepsané minule odrecitovali rodiče zpaměti. Za těchto podmínek může zvládnout zápis do karty i sestra. Omlouvám se za moji zbrklost.
A ted k otázce původu léků. Každá výrobna je státně zkoušená, otestovaná a má tedy certifikát. Homeopatické léky jsou opatřeny značkou výrobce, na příklad fy Boiron z Francie. Proto není možné, aby tu někdo prodával ´´vodu´´ , jak se domnívá Sosan a vydělával.
Také kupujeme minerálky a spolehneme se na uvedení pramene a původu. Také kupujeme čaje, třeba od výrobců Leros, Alima, Jemča atd. a věříme jim. Je potravinová inspekce, která se zaměřuje na všechno, testuje i sušenky a cokoliv. A ve zdravotnictví je to přísnější. Není proto přípustné věřit, že by někdo falšoval vodou a nepřišlo se na to.
Jsou ještě jiné podvody, třeba nás všechny okradli, když vydávali naftu za topný olej atd.
Homeopatickým lékům věřím. Nejsou ani tak drahé, aby se na nich vyplatilo vydělat Státní inspekci věřím také.
Předchozí