Vsetkym rodicom chlacov-"pubertiakov" vrele odporucam knihu Robert Bly: Iron John (v cestine to myslim vyslo ako Zelezny Jan).
Komu sa pacila kniha O zenach, ktore behali s vlkmi, bude sa aj tato.
Krasne opisuje stadia dospievania muza a aj o tom, ako je v urcitom veku nevyhnutne psychicke odtrhnutie sa od matky, aby chlapec mohol dospiet v muza a zacal byt schopny nadvazovat citove/sexualne vztahy so zenami bez toho, aby mal pocity viny voci matke, ze ju akymkolvek sposobom zanedbava.
Ten proces odtrhavania sa je niekedy spojeny aj s odcudzenym az krutym chovanim voci rodicom/matke, mlady clovek si buduje svoje teritorium.
Ti, ktori tuto tzv. pupocnu snuru neodrezu, nie su schopni odputat sa citovo od matky a ze je takych muzov vela a mavaju aj viac ako 40 rokov, je zname.
Napisala som to zjednodusene, kvoli priestoru, snad ma tu niekto nebude chytat za slovicka, nie som autor :).
Kniha je pisana krasnym jazykom, sposobom vykladu symbolov rozpravky od bratov Grimmovcov O zeleznom Janovi.
Nie som z vydavatelstva :), aby som robila reklamu. Ani neviem ci ju este maju, objednavala som si ju cez amazon, lebo v SR ju nebolo mozne zohnat.
Předchozí