| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Krajská nemocnice T. Bati, a. s., Zlín

Přeji všem hezký víkend,

dozvěděla jsem se o této diskuzi a po důkladném přečtení všech příspěvků nemůžu jinak než na to reagovat za svou osobu.

Jsem jedna ze SPOKOJENÝCH maminek, které s čistým svědomím doporučí Radmilu Dorazilovou jako porodní asistentku pro novopečené maminky - jak její kurzy, které mi přišly moc fajn, dozvěděla jsem se tam spoustu věcí, které bych nikde jinde nezískala a tyto rady a tipy se mi osvědčily i v praxi - tak stejně i její poporodní péče ke mě a mému synovi.

V jejích kurzech jsem nikdy neslyšela "MAMINKY MUSÍTE !" (např. musíte používat plenky Huggies, musíte používat jen přírodní kosmetiku nebo polštáře na kojení) a pokud její slova takto někomu vyzněla, tak přece každá maminka má svůj vlastní rozum a pokud jí něco nevyhovuje nebo to tak nebude chtít dělat, tak přece NEMUSÍ !!! Z jejích úst jsem spíš slyšela : "Doporučuju přírodní kosmetiku, protože např. spousta výrobků z reklam je spíše chemických a často nedělají miminkům moc dobře"

Její slova zněla někdy třeba ostřeji, ale mému uchu to znělo jako přesvědčení někoho, kdo v DOBRÉ VÍŘE dělá a věří věcem, které předává ostatním, což ale myslím, že v jakémkoliv oboru je podobné (např.pojišťovák Vám taky bude zasvěceně vykládat o tom, o čem je přesvědčený, že je užitečné a počítačový expert Vám taky řekne, že "tenhle program a žádný jiný", protože je pěvně přesvědčený dle svých zkušeností, že je nejlepší.
Netvrdím, že tenhle styl musí všem maminkám vyhovovat (i já mám na některé věci jiný názor), ale to neznamená, že pokud to zrovna někomu nevyhovuje, tak bude tvrdit, že Radmila a její styl je špatný ! - prostě jen nesedl té dotyčné osobě, ale spoustě maminek může zase skvěle padnout "na tělo".
Proto si myslím, že je špatné odrazovat maminky, které se teprve rozhodují, větami typu "Radmilu si nevybírejte - je děsná!" ... Raději ať každá nespokojená maminka napíše : "Její styl mi nevyhoval, příště budu hledat jinde."

Když jsem začala chodit do těhotenských kurzů k Radmile, tak její styl mě oslovil, protože mě jednak nadchla představa přirozených porodů a všeho kolem a také její prezentace toho, jak by se s těhotnou mělo zacházet - opravdu jako s člověkem, který má¨možnost volby (zvolit různé možnosti porodu nebo třeba i porodníka, když mu nějaký nesedne) a ne jako s nesvéprávnou osobou, která do porodnice má "přijít odrodit pod dohledem lékařů, kteří si budou dělat co chtějí" - přišlo mi, že ve Zlíně to tak naprosto není, ale někde jinde třeba může být a tam by pak maminka uvítala třeba informaci, že se může proti některým věcem bránit..

Z Radmilina chování jsem po celou dobu cítila, že jí jde v první řadě o to, aby byla v pořádku maminka i miminko - a pokud to vše půjde přirozenou cestou, tak je to bonus pro všechny.
Ptám se, proč tady někdo, kdo navštěvoval její kurzy nenapsal, že všechny Radmiliny věty o přirozeném porodu (o tom, jak si nemáme zbytečně nechat nastřihávat hráz a dávat oxytocin nebo vypouštět vodu) měly dovětek, že samozřejmě to vše platí, pokud porod probíhá bez problémů !!! a pokud by nastaly nějaké zdravotní komplikace, tak že je samozřejmě dobré využít dobré rady a pomoce lékaře, který může zabránit dalším komplikacím.

Pro ukázku - můj porod = těšila jsem se, že bude přirozený a i snažila jsem se ze své strany, aby byl (včetně přípravy porodního plánu díky kterému jsem se cítila víc klidná, že vím, co chci a co ne, - díky CDčkám, které jsem si přinesla a uklidňovaly mě i díky vůni v aromalampě-vše mi právě dobře poradila Radmila na svých kurzech), ale i přesto došlo ke komplikacím, protože můj syn špatně rotoval, PA mě zkoušela polohovat, následně se zjistilo, že máme zelenou plodovou vodu ... tak za těchto okolností jsem se s přirozeným porodem bez problémů rozloučila a svěřila se do péče lékařů, i když by to třeba Radmila radila udělat jinak = v té chvíli to bylo jen o MÉM ROZHODNUTÍ, jestli jejích rad využiju nebo se zařídím jinak a já se v tu chvíli rozhodla zařídit jinak. Syn se nakonec narodil císařským řezem - po tom, co se bezvadný personál Zlínské porodnice snažil mi pomoci, aby se malý přeje jen narodil přirozenou cestou, ale nakonec padlo rozhodnutí na císaře a pro mě to byla obrovská úleva.

Tím chci vlastně vzkázat všem rozhodujícím se maminkám, že záleží jen na VAŠEM NÁZORU, jaké věci si vyberete z toho, když Vám někdo něco radí (ať už na kurzu nebo tady na internetu) a můžete se zařídit úplně jinak (a přesvědčit se na vlastní kůži) a pokud by se to i někomu nelíbilo, je to jeho názor, na který však Vy nemusíte brát ohled.

A teď ještě dodatek:
Katko,
je pod mou úrovní abych tady kohokoliv osočovala natož někomu nadávala do čehokoliv, ale nedá mi to - musím reagovat na Tvé komentáře.

Co se týče Radmily a jejích zkušeností - za tu dobu co ji znám a chodila jsem k ní do kurzů, ať už těhotenských nebo miminkovských, dozvěděla jsem se od ní spoustu věcí, které bych NIKDE JINDE (jak už teď 100% vím) nevyčetla právě proto, že je říkala ze své mnohaleté PRAXE, a ať už teď jako porodní asistentka rodí aktivně nebo ne, zářný příklad toho, jak fungují její rady byl, když za mnou a mým synem přišla domů a zručně mi vykoupala Matýska v kyblíčku - ta jistota v jejích pohybech s miminky (i na kurzu) rozhodně nebyla teoretická ! Malému se to ohromně líbilo /(oproti drsnému rychlému a neosobnímu koupání ve vaničce v porodnici od sestřičky, kdy Maťa řval jak na lesy), takže následně i když jsem Matýska koupávala ve vaničce, tak Radmilou razený kyblík jsme také mnohokráte využili a až už byl syn větší a nebála jsem se ho v kyblíčku udržet, bylo to jeho oblíbené místo.

A ke Tvým komentářům - působí na mne jako snaha malého dítěte kopat kolem sebe, když se mu něco nelíbí - což Tobě prostě nesedla Radmila jako člověk a proto si také myslíš, že nikomu jinému sednout nemůže ???
To, jak jsi odepisovala jedné mamince, že Ti nemá psát "milá", protože Ti to nezní upřímně, tak to od Tebe zní opravdu věrohodně, když Ty úplně stejně tak píšeš ironicky nadpis všem "rozumným" maminkám = což ve Tvém pojetí znamená = všem, které BUDOU S TEBOU SOUHLASIT !!! Nevím, kolik máš let, ale asi jsi ještě nedospěla k velmi užitečnému zjištění, že můžeš mít nějaký svůj názor, ale i ostatní na něj mají plné právo, protože pokud by sis toho byla vědoma, tak bys ostatním nevnucovala názor, že Radmila Dorazilová je špatná porodní asistentka.

Dle mého názoru Tobě prostě opravdu nesedla, ale já si myslím, že dobrá porodní asistentka JE !

A protože jsi ještě apelovala na tu maminku, že se schovává za přezdívku, tak já se za ni rozhodně - A HLAVNĚ KVŮLI TOBĚ ! - neschovám a píšu sem celé své jméno ! A rozhodně jsem opravdu Katka Šimonová a ne Radmila, která by sama na sebe psala dobrý komentář, protože kromě toho, že si myslím, že to nemá zapotřebí, tak si myslím, že pokud by si četla tuhle diskuzi nebo pokud se to k ní donese - bude jí tohle vše velmi líto, protože jak ji znám, snaží se dělat pro maminky a jejich miminka hodně a byla bych nerada, aby si řekla, že její snaha vychází v niveč a že to třeba nebude dělat - BYLA BY TO VELKÁ ŠKODA.

TOŤ MŮJ NÁZOR A DOVOLUJU SI PORADIT VŠEM, CO VÁHAJÍ, KDE JE PRAVDA = VYZKOUŠEJTE SI VŠE RADĚJI NA VLASTNÍÁ KŮŽI NEŽ BUDETE NĚKOMU VĚŘIT, ZMĚNIT KURZ NEBO PA NEBO TŘEBA I LÉKAŘ PŘI PORODU SE DÁ VŽDY (NEŽ SLEPĚ VĚŘIT NEPRAVDÁM NEBO NĚČÍ UKŘIVDĚNOSTI) - JE TO JEN NA VÁS !!! :-)

Omlouvám se za dlouhý komentář, ale zkrátit mi to nešlo :-)

Všechny Vás zdravím a přeju pohodu, lásku a šťastné maminky i zdravé miminka :-)

Kačka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.