Pokud můžu z vlastní zkušenosti říci, vůbec bych být Vámi neváhala a pokud to půjde, rodila bych přirozenou cestou. Důvod? Mám jen jednu osobní zkušenost s porodem, probíhal přirozeně s nástřihem hráze pro špatné natočení miminka. Z porodu a okamžiků po něm jsem dodnes nadšená a vzpomínám na něj jako na nejhezčí chvíle svého života. Všechno jsem měla možnost zažít a vidět, kojila jsem syna už na porodním sále a kromě únavy jsem se cca 2 h po porodu cítila naprosto fit jak duševně tak fyzicky. V pohodě jsem zvládla péči o mimčo od jeho cca 3 hodin věku. Šití hráze sice trochu pobolívalo, ale 7. den mi vypadl poslední steh a od té doby jsem o šití "nevědela". Moje kamarádka nedávno rodila císařem a rekonvalescence byla nepoměrně delší. Dva týdny chodila "v předklonu",jizva bolela, špatně se jí vstávalo k děťátku. Samotný porod díky anestezi neprožila naplno, i když si moc pochvalovala epidurál, že aspoň věděla, co se jí narodilo. Maminky po celkové anestezi se prý probraly a nevěděly, zda už rodily nebo ne, mluvily z cesty a bylo jim zle od žaludku. Přirozený porod v mém případě nezměnil prožívání sexu, ale možná se to někomu může stát. Nevím. Ale porodu jako takového se nebojte!!!
Ivana
Předchozí