Nedá mi to, abych se nepripojila k vasi diskusi. Pokud ji opravdu vsichni zucastneni cetli od zacatku, jiste nemohou nevidet, ze puvodne se jednalo o obdrzeni kopie porodopisu, nikoliv nahlednuti do zdravotni dokumentace. Pravo na obdrzeni informace mi pripada v poradku, stejne tak bych (pokud bych mela duvod) zadala kopii (na vlastni naklady), ale nevidim duvod proc diskusi takto citove zabarvovat. Alice se zminuje o tom, ze jeji reakce byla "trochu emotivne zabarvena", ja z jejiho prispevku mam pocit, ze nebyl konstruktivni ale naopak urazlivy a nerada to rikam, zejmena hloupy. Vubec bych potom nekomentovala prispevek Alex, ktery je uz jen trapnym vykrikem do tmy. Myslim, ze ucast "druhe strany" na techto strankach je vice nez zadouci, nebot opravdu pomuze s komunikaci mezi rodickou a porodniky. A pokud se pan doktor rozhodl odpovidat, mely byste byt rady, ze ma snahu pozadovane informace zjistovat a ne se chovat, jako kdyby na zminenem porodopisu sedel on sam a odmital ho vydat. (pravdepodobne to musi byt pro porodnika, kteremu projde rukama stovky pripadu rocne, velmi poutave cteni, ktereho se nemini vzdat). Nikomu neupiram pravo na jeho nazor, ale nechapu tu hloupost a zlobu, ktera z vas, mile damy, tryska. V zivote jsem nevidela ani pana dr. Kouckeho ani pi doktorku z Podoli, ale rodila jsem pred 4,5lety u Apolinare a na podzim se tam chystam znovu, byt tato porodnice nenabizi ruzne moderni "alternativni porody, "prirozene porody" "absenci klystyru a jine "nutnosti", ale proto, ze jsem se setkala s uzasnou peci odborniku na te nejvyssi urovni. Dulezite se mi zda, ze tito lide umi zachranit i mimino, ktere jeste temer zadnym miminem neni a zastituji vsechny porodnice z cele CR a jejich pripadne komplikovane pripady dovedou ke zdarnemu konci. Potom za mene dulezite povazuji sber informaci o naroku a moznosti okopirovani porodopisu. Pan doktor se tez projevil jako gentleman, nebot vas, Alice a Alex, neposlal do prislusnych mist, jen projevil chut diskusi sledovat ale nadale se ji (po vasich invektivach) nezucastnovat. To, ze se ho zastala jeho kolegyne, me vubec neudivuje, protoze me to take nedalo, abych nenapsala tento odsuzujici dopis na vasi adresu.
Předchozí