Dobrý den,
já jsem také dlouhou dobu žila v Anglii a knihu používala pro svého syna a nyní se k ní vracím s dcerkou. Myslím si, že je to dobrá kniha a režim, který autorka navrhuje vychází z jejího pozorování mnoha miminek, o které se starala. Na papíru to vypadá, že je den rozepdssaný na minuty, pokud však čtete pozorně, uvidíte, že je tam mnoho pohyblivých věcí - např. pokud má dítě hlad, dejte mu polovinu mléka dříve a zbytek v hodinu, kdy byste rádi, aby se krmilo a pod. Co se týče denního spáku, jedná se o počet hodin mezi sedmou hodinou ráno a sedmou večer, dohromady to tedy činí 17.5 hodin. A zase, autorka píše, že některé dítě potřebuje spát víc a dává tomu prostor.
Můj syn podle této knihy velice dobře prospíval a opravdu byl spokojené mimnko, které se naučilo spát od 7 hodin večer do sedmi ráno /s tím, že jsem ho budila na krmení v 10 večer) ve dvanácti týdnech. Samozřejmě -jako všechno- se nedá brát kniha úplně otrocky a je potřeba se řídit také vlastním úsudkem a individuálními potřebami dítěte.
Předchozí