Milé maminky.Rodila jsem na Mělníku 1.11.2007 krásnou holčičku.Z předchozího porodu,který byl před 11 ti lety,jsem měla šílený strach tam jít znovu,ale bylo to nejblíž od mého bydliště.Tenkrát jsem měla ty nejpříšernější zážitky,jako jsou křížové bolesti 10 hodin,arogantní sestra i doktorka,žádné léky mi nedávali,jen mě nechali čekat a čekat.Nakonec mi milostivě píchli vodu a do 15 minut se dcera narodila,se zlomenou klíční kostí,já potrhaná zevnitř,stehů asi 15.No hrůza.Ještě ve mě nechali tampony.No přesto jsem to všechno ustála.A před 14 ti dny jsem tam rodila znova.Protože jsem byla po termínu,hospitalizovali mě a porod vyvolávali.Moc milá paní doktorka mi při 1.prohlídce udělala Hamiltona(mimochodem to vůbec nebolí,jen je to malinko nepříjemné) a dala mi injekci.Odpoledne v 15.hodin mi začali jako bolesti na velmi silnou menstruaci po cca 20 min.ty jsem měla až do půlnoci.Ale nebylo to bolestivé,tak že jsem normálně chodila,jedla,no prostě všechno možné.a odešla mi hlenová zátka.V noci to ustalo.tak jsem šla spát a v 4,30 mě probudili znovu ty samé bolístky.V 8.00 ráno mi dr.zavedla půl prášku,to už jsem byla na 2 prsty.V 9.00 jsem byla na 4.To už jsme šli na sál a já volala manžela.Přijel asi do půl hodiny.Přišel už v zeleném a dle mých instrukcí ještě doma,mi začal masírovat záda.Dr. i sestra byli obě moc úžasné.Ptali se mě co bych chtěla.jakou polohu a tak.Dávali mi pít vodu.Ve všem mi vyhověli.Já si vybrala polohu ve stoje,držela jsem se porodního křesla a manžel masíroval)Doktorka mě i hladila.V 11.00 jsem byla na 9 prstů.Dali mi do žíly lék(nevím tedy název),abych se otvřela ještě poslední 1 cm.A v 11.10 jsme šli tlačit.Dr.obkružovala rukou hlavičku,aby nemusela tolik stříhat.měla jsem jen 4 stehy.V 11.14. byla malá na světě.tatínek stříhal pupečník,nechali jsme si ukázat i placentu.Malou odnesli na ošetření a pak ji dali nám,ale protože vážila jen 2700g za chvíli ji odnesli do vyhřívaného lůžka.Celou dobu co mě dr.šila a ošetřovala,seděl manžel vedlě mě a povídali jsme si.I jsme hned telefonovali příbuzným a kamarádům tu krásnou novinu.Po dvou hodinách nám malou přinesli už na pokoj.Tento porod byl prostě skvělý a rychlý.Moc děkuji sestřičkám i doktorům na Mělníku.
Co se týče sester z kojeneckého oddělení,některé jsou příjemné,některé ne.Ale mě se osvědčilo,jednat s nimi slušně a hlavně se na ně usmívat.To by jste koukali,jak to toho druhého změní.
Blanka
Předchozí