Zdravím všechny maminky které rodily nebo se chystají rodit v Rychnově.Já jsem tam poprvé rodila v r.2002-sestřička byla moc hodná a ochotná-přijela jsem tam na noc,tak tam se mnou byla jen jedna.Musím jí moc pochválit.Jen s tím kojením to bylo špatný,malý měl 4,5kg a než by se mě na něco zeptali,dávali mu glukózu."Ono mu to maminko chutná,nebojte,neuškodí mu to...",tak to bylo celý týden.Nekojila jsem ho ani do 6.týdnů! Druhé dítko jsem také porodila v RK,bylo to jiné-byla jsem tam od dvou hod.v noci,celou noc si mě tam nikdo nevšiml,jednou mi sestřička přišla poslechnout ozvy miminka za celou noc!! Pak ráno (když se doktoři vyspali) byla vizita a motalo se jich tam kolem mě snad 5 a asi 4 sestry,každý doktor mě prohlédl,což v bolestech nebylo nic pěknýho a na bolesti mi prý nemůžou nic dát-ani epidural.To tam byly kolem 7 hod ráno kdy mě sestra přivedla na sál a už mě tam nechala-nález z noci do rána se prý vůbec nezměnil...Když jsem se zeptala co teď budou dělat,odpověděli mi že nic! Asi za půl hod ke mě přišel Mudr.Šándor (který u mě při vizitě nebyl.Všechno mi řekl a vysvětlil co se bude dít,co bude dělat...Protrhl mi plod.vodu a dal kapačkami oxitocin.Bolesti byly strašný a po půl minutách,malá se narodila až o půl 10 a Mudr Šándor byl celou dobu se mnou,povídal si se mnou,radil jak mám správně dýchat a držel mě za ruku.Holčičku odrodil s Dr.Dejlovou-byli oba skvělý!!!! A zas to kojení..."maminko my jsme vás nechtěli v noci budit,a glukózka ji u nás moc chutnala..." Doma druhý den už byla plně na flašce! Třetí dítko se mi v RK nenarodilo,i když jsem poslední týdny dojížděla právě k Dr. Dejlové,která je moc hodná a ochotná.Chystala jsem se tam taky rodit,ale dlouho jsem zůstala doma-ze strachu,že mě tam zas bez povšimnutí nechají na pokoji celou noc.Nakonec jsme byli rádi,že jsme to stihli do bližšího Opočna...Na třetí porod vzpomínám nejraději,i když nebyl v RK,ale k Rychnovu mám jakési pouto a když jim projíždíme a koukám na porodnici,mám takový zvláštní ale moc krásný pocit... Kdybych se zas někdy měla rozhodovat kam rodit - URČITĚ RYCHNOV!!! Peťka
Předchozí