Ahoj Ivano, rodila jsem také na Polní a i když můj porod byl bezproblémový, porodní asistentka mi jej dokázala pořádně znepříjemnit. Nechali mě poslední 2 hod. před porodem připojenou na přístroji, protože se jim nezdála křivka ozev dítěte, která se měnila při kontrakcích, kdy se hýbala sonda a tím se křivka zkreslovala. Takže natáčeli pořád dokola, a po půl hodině chodili kontrolovat křivku. Poslechnout si ozvy ručně neměl nikdo zájem. ( Takto to pro ně bylo pohodlnější a že jsem při nejsilnějších bolestech nemohla pohnout je nezajímalo.) Asistentku jsem zavčas žádala o porodní vak, jenže jsem začátkem 2. doby porodní byla odvedena z mého boxu do jiného na gyn. lůžko. (ostatně jako všechny, se kterými jsem mluvila na odd. šestinedělí) Bez mého souhlasu a vědomí jsem byla velmi bolestivě nastřižena, i když dítě bylo malé, porod trval pět minut a probíhal hladce. Šití se také příliš nezdařilo. Stručně řečeno: asistentka bez zájmu, vedla si porod tak, aby byl pohodlný pro ni, ne pro mě. Jakoby rodička byla jen tělo, z kterého je třeba cosi vytáhnout. Takže jsem z Polní odcházela s obdobným pocitem. Přeji Ti brzké uzdravení. Míla
Předchozí