Dobrý den,prosím o radu, protože se neustále potácím s pojmem slabé, řídké nebo málo výživné mléko.Mám syna, kterému budou příští týden 4 měsíce a v současné době váží 6,5 kg. Když se narodil, měl 2980 gramů a pan doktor nás chválil, protože za každý měsíc jsme měli téměr o kilo víc. Na konci jeho druhého měsíce jsem ho začala přikrmovat Nutrilonem, protože často brečel a já nevěděla, jestli to je prdíkama nebo hlady. Dala jsem na rady babičky, která tvrdila, že mám nejspíš řídké mléko.Dál kojím a dávám Nutrilon jen jednou ráno a pak jednou večer. V průběhu noci a v průběhu dne kojím. Včera se ale zase šíleně rozbrečel, když jsem ho, po tom co usnul u mého prsu, chtěla přendat do postýlky. Když už jsem nevěděla co, udělala jsem Nutrilon, dala mu ho a on to s chutí vypil. Opět se u toho vyskytla babička a zase začala o řídkém mléce. Abych měla klid, zkouším teď dávat jen Nutrilon a svoje mléko si odstříkávám, aby mi neteklo. Zdá se mi ale, že mléka jsem ráno odstříkala málo - pouze 50 ml a to bylo za celou noc. Něco sice skončilo v prsních vložkách, ale stejně. Porovnávám to s Nutrilonem, kterého teď syn vypije 150 ml. Dá se to vůbec takhle srovnávat? Ráda bych kojila, ale samozřejmě nechci syna trápit hlady. Můžete mi prosím poradit?
Předchozí