Mrzí mne, že jsou porodnice, kde Vám volbu, dudlík ano nebo ne, vlastně ani neumožní. Mám z Brna zkušenosti ze dvou porodnic a všude mi přivezli dítě již s dudlíkem, přesto, že jsem v obou případech byla plně kojící matka.
Pravdou však je, že dudlík sám, v žádném případě problémem nebyl - nic z něj neteklo, a tak neobstál v konkurenci kojící matky a lahviček naplněných šťávičkami. Rozdat lahvičku se šťávičkami bylo v mém případě mnohem méně stresující, než se pokusit totéž dostat do dětí, které chtějí pít zaráz a neumí to z hrníčku nebo to sice umí, ale považují rozlívání šťáviček kolem sebe a pozorování takto vzniklých barevných obrazců na koberci za neuvěřitelně uspokojivé. Teď sice již umí pít z hrníčku, ale pod neuvěřitelně bedlivým dozorem .... a nemají z toho ten požitek, co s lahví s dudlíkem. A já se ptám, zda mám - v tom, co můj život přínáší - dostatek síly na boj s naplněnou lahví a zvažuji, kdy nastane ten okamžik, kdy budu muset tomuto způsobu uspokojování říci ne. (Dvojčata jsou nadále kojená, přičemž jedno umí usnout při kojení, druhé ne - to vyžaduje svoji flašku, nebo moji další přítomnost (zkušenost praví, že minimálně třicetiminutovou). A to mi koliduje s nutností prát,uklízet a .....
Předchozí