Přidat odpověď
Naprosto souhlasím s názorem , že se / alespoň v tomto směru / nemá nic uspěchat . Starší syn ještě v 18 měsících nechápal , co po něm vlastně chci . Pak nastal zlom a na nočník začak chodit takřka ze dne na den . Zajímavou zkušenost mám s nočním plenkováním . Syn už měl asi 2 a půl roku a na noc měl stále plenku . Po večerníčku se vyčural na záchodě a šel do postýlky . I když jsem se na něj přišla podívat třeba za 15 minut , v plence už bylo načurané a přitom syn nespal . Zkoušela jsem všechno možné , slibovala , hrozila a nic . Až jednou jsme zapomněli pleny koupit , a tak jsem synovi řekla , že to prostě musí vydržet bez pleny . Samozřejmě vydržel a od té doby / je mu 4,5 / se nikdy nepočural . Připadalo mi to , že si vždycky řekl , že když už tu plenku má , je potřeba ji náležitě využít...
Rozhodně bych ale varovala před nočním buzením kvůli čurání. Dělaly to dvě moje kamarádky a výsledek je takový : 7-letá holčička se dodnes budí na záchod alespoň 2x za noc , 5- letá min. 1x kolem deváté hodiny.Tou dobou ji totiž vždycky maminka budila , aby ušetřila plenku a mohla se kamarádkám pochlubit , že ta její holčička nepotřebuje v noci plenku v 18 měsících. Neradostný výsledek , že ?
Jana
Předchozí