| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Milosrdných bratří

Moje hodně dobrá kamarádka rodila tady 1.11.2007 a to, co jsem tam s ní zažila, bylo příšerné. (Porodila tam syna a další dítě kvůli negativním zkušenostem nechce.) Nechali ji rodit 3 dny s tím, že se o ni příliš nezajímali. Přijela s pravidelnými kontrakcemi po 5min, ale neotvírala se. Vždy jí dali něco na utišení bolestí, po čemž se jí ale kontrakce znepravidelněly. Prý že má poslíčky a ať jde domů. Naštěstí si ji tam nechali (jediné plus). Třetí den, kdy už byla z neustálých kontrakcí úplně vyčerpaná, se konečně uráčili dát jí něco, po čem se otevřela. Doktor přišel, zkontroloval ji, prohlásil, že rodí, a odešel!!! Naštěstí tam kamarádka měla mezi doktorkami známou. Právě jí začala směna, tak se za ní šla podívat a zeptat, jak to probíhá. Kamarádka jí řekla, že prý už je otevřená a že cítí silné tlaky. Známá ji prohlídla a zjistila, že malej už jde ven! Udělala nástřih, kamarádka cca3-4x zatlačila a malej byl venku. Bohužel byl venku příliš rychle, takže i s nástřihem byla neuvěřitelně potrhaná. Raději nedomýšlet, co by se stalo, kdyby tam známá nenakoukla. Nechápem, jak si doktor mohl dovolit nechat rodit prvorodičku bez lékařské pomoci! Prostě ji tam nechal jen s manželem a hotovo, nezájem.
Kamarádka myslela, že tím její trápení končí, ale spletla se. V té době rodilo zrovna hodně maminek a sestřičky to zřejmě nezvládaly. Prý si tam na ní i ostatních maminkách sem tam vylily zlost. To jsem tam naštěstí neviděla, ale celkem bych tomu i věřila vzhledem k dalším zkušenostem. Kamarádka měla problém s kojením. Sháněli jsme se po laktační poradkyni, ale nikoho takového tam prý nemají. Jedna "ochotná" PA jí poradila, že když ji kojení bolí, tak ať klidně vynechává a "Nate, tady máte příkrmy." Tohle jí řekla v době, kdy je nutné miminko přikládat co nejčastěji, aby se spustilo mlíko! Teprve teď, skoro po měsíci, je malej už téměř bez příkrmů, ale pořád ještě bohužel není plně kojen. Také ho naočkovali již 3. den po porodu (má se očkovat od 4. dne), ale měl skoro 4kg, tak snad to nevadí. Vyšetření kyčlí mu udělali v době, kdy neměl ani jeden den (to by snad taky nevadilo), ale v místnosti, kde měli otevřená okna a ještě i dveře na chodbu! Teď v listopadu, kdy už sněží! Malej se samozřejmě nachladil, ale naštěstí zůstalo jen u rýmy, nic vážnějšího z toho nebylo. Prostě otřesné.
S tím, co jsem zažila já na Obilňáku před pár měsíci mi tohle přijde jako neskutečný horor. Hlavně nechat rodičku 3 dny vyčerpávat kontrakcemi, aby pak neměla sílu na porod a péči o malého. Urychlovák jí dát nechtěli, prý že to nechají na přírodě. Mně ho na Obilňáku nabídli (odtekla mi plodová voda, ale nevědělo se, kdy, takže raději vyvolat porod dřív než čekat). Myslím si, že příliš myslet na miminko a přirozený porod za každou cenu není dobré, když to znamená, že maminka bude totálně vyčerpaná. Můj porod byl vyvolaný, malá byla na světě do 4hod po vyvolání, kojení se (i přes značnou bolestivost) rozběhlo, malá krásně bez problémů přibírá, prostě pohoda. Kamarádčin porod nebyl vyvolaný, rodila 3 dny, malý není plně kojený, špatně přibírá a kamarádka rodit už nikdy nechce.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.