| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Také jsem se těšila, že budu rodit ve Vrchlabí, bohužel vše dopadlo jinak. Bylo to takhle..

Byla jsem již pár dní po termínu, od soboty jsem měla nepravidelné bolesti v podbřišku a zádech. V pondělí se intervaly zkracovaly, až nakonec večer přicházely po 5-8 minutách, stále nepravidelně. Nicméně jsme se rozhodli vyjet do Vrchlabí, neb z Prahy je to daleko. Cestou se stahy zpravidelnily a celou hodinu a půl byly přesně 5 minut. To jsem ještě netušila, že porodím až skoro za týden. V porodnici mě doktorka vyšetřila, a s překvapením jsme zjistily, že mám ještě čípek 2,5 cm. Zůstali jsme tam v porodním pokoji přes noc. Do rána se intervaly zase roztáhly na 15 minut (nicméně spánek v těchto intervalech je fakt žůžo). Tak jsme se ubytovali v penzionu blízko porodnice a čekali na pravidelné krátké intervaly. Bohužel do čtvrtka do rána jsem už byla totálně mrtvá a nevyspalá, protože ve dne se intervaly vždycky přes den roztáhly klidně na hodinu (tak jsem hopsala na míči, chodila po venku atp.), zato v noci zesílily a byly cca 5 minut.
Ve čtvrtek jsem zašla do nemocnice do poradny, jestli ty dny stahů měly nějaký vliv. Dr. Korbelářová mi sdělila, že nikoli, a že to nemůžou být stahy, že to jsou stále poslíčci a dívala se na mně jako bych si vymýšlela. Byla jsem dost na dně, a i manžel byl po těch probdělých nocích grogy, a tak jsem si řekla, že jsem holt bábovka, a jestli tohle jsou JEN poslíčci, tak budu skutečně potřebovat asi nějakou medikaci. Rozhodla jsem se tedy odjet do Neratovic. Tady mě přijali s pochopením, zejména Dr. Frýda, který mi dal na noc čípky na uklidnění těch stahů a proti bolesti, takže jsem konečně naspala celé 3 hodiny v kuse. V pátek ráno mě přijali na indukci a po tabletce Plegomazinu jsem se do rána krásně otevřela na 4 cm ("Sestro, žádnou polívku, budeme rodit!"). Na adresu obou doktorek z Vrchlabí musím říci, že jsem nezaznamenala opravdu žádný rozdíl v intenzitě mezi těmi dle jejich názoru poslíčky a těmi stahy, které mě otevřely na 4 cm. V jednu jsem šla na sál se 7 cm, kde mi píchli vodu a dali oxytocin, bohužel se otevírání zase zastavilo. V 18 h už zase zcela grogy jsem požádala o epidurál. Okamžitě jsem upadla do limbu, a porod hoďku a půl pokračoval beze mě. Pak už jsem tlačila, po nějaké době se bohužel ztratily ozvy, takže se pak muselo dost spěchat. Dominika měla pupeční šňůru kolem krku a nožičky, takže si jí dost vytahala, že na jednom místě byla hodně tenká. Nicméně je to samozřejmě nejkrásnější holčička na světě ;)). Fotky můžete vidět na http://www.kaacza.cz.

Chtěla bych strašně poděkovat porodní asistentce paní Věře Novákové, která nás celým tím martyriem provedla (ten den navíc sloužila 24 hod!). No a samozřejmě si nedokážu představit, jak bych to celé zvládala bez svého muže, který mi byl po celou dobu úžasnou podporou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.