já jsem taky rodila (9.-10.7.2007) u milosrdných bratří, přišla po té co mi odtekla plodová voda, s kontrakcemi po 5 minutách a na porodním boxu jsem strávila 21 hodin, kdy jsem se neotvírala, při příchodu se mě por. asistentka ptala jesatli mám nějaké přání a já ji řekla že nechci žádné utěšující látky, miminko na bříško.... prostě jak jsem chtěla, s tím že kdybych si to rozmyslela tak si mám říct a dají mi, vystřídaly se u mě 3 porodní as. a všechny super, jelikož bylo hodně maminek chodily na prohlídku každé cca 2h a když jsem potřebovala tak manžel pro ni zašel a do 10 minut tam byla.Vzhledem že jsem se neotvírala ani po 12 hodniách i když kontrakce po 4 minutách tak jsem si nechala dát aepidurál, který mi pomohl se otevřít na 5 cm, pak druhý a otevřela jsem se na 9 a něco :-) takže jsem přistoupili k druhé době porodní, tlačila jsem už bez epi cca 50 minut, to už byl u mě i doktor a zjistilo se že malý jde hlavičkou bokem takže se okamžitě jelo na císaře a za 5 minut byl malý na světě a bez problému, péče po císaři super a na šestinedělí taky, i když každá sestra je jiná a jak jsme byly tři maminy na pokoji tak každá měla oblíbená jinou....mě se jizva zahojila skvělě,co se týká kojení tak to bylo horší hlavně protože jsem měla malého až druhý den u prsu a pak se neuměl přisá :( když jsem htěla poradit tak mi poradily i když tam měli hoooodně maminek, ..........a když si vezmu jaké jsou dnes předporodní kurzy a kojení je hodně prezentováno tak si myslím že snad každá maminka je schopna si o tom něco zjistit už v době těhotenství a nečekat jen na laktační poradkyni v nemocnici.....
...já byla spokojená a příště zase tam :-)
Předchozí