Dobrý den, je mi třináct, skoro čtrnáct let a nedávno jsem u sebe zjistila žaludeční neurózu. Docela dost mi komplikuje život, třeba jsem nemohla kvůli neuroze jet na lyžařský kurz, protože už jen pomyšlení na něj ve mě vzbuzovalo zvracení, pocit na omdlení, strach, úzkost a s brekem jsem přesvědčila matku, abych dělala že jsem nemocná, protože jsem tam prostě nebyla schopná jet. Myslím, že se to poprvé projevilo na dvoudenním pobytu s jedním zájmovým kroužkem, kde jsem byla i se svou sestrou, ale neustále mě bralo na brečení a stýskalo se mi po domově, bylo mi špatně od žaludku a slabo. Taky mi v dnešní době často silně bije srdce až se někdy celá silně třesu. Chodím na konfirmační hodiny, když jsem tam šla poprvé, bylo mi fajn a žádná neuroza tam nebyla, ale když jsem tam potom chodila každý týden, neuróza začala, přitom se mi v tu první návštěvu nic nestalo, celkem se mi tam líbilo. Moje sestra i možnám matka měly stejné potíže. Je to dědičké? dá se to léčit? Kvůli toho nemůžu ani jezdit na tábory nebo jiné zájezdy, kde nejsem s rodinou. Pomozte mi prosím, jak s tím bojovat.
Předchozí