Já mám zkušenost z Podolí - teda u mě se jednalo o akutní císařský řez nedonošeného dítěte - na sále být manžel nemohl...i když u normálního císaře to jde, dítě mi ukázali jen na chvilku zabalené a pak ho odnesli a viděla jsem ho až za více jak 24 hodin, kdy mě propustili z Jipky a manžel mě dovezl na vozíku na Res jednotku, kde ležel syn....na Jipce jsem bohužel žádné informace mimo váky a výšky nedostala a tak jsem byla převědšená, že je malý, ale bezproblémový a čeká na moje mlíčko někde v postýlce...ovšem jaký šok byl, když za mnou přišel doktor Straňák, že můj syn přestal dýchat a že teď leží na Jipce a ještě nevědí, comu je....bohužel propojenost oddělení i v takové špičkové porodnici vázne, jedinou spolehlivou částí jsou oddělení RES a JIP - miminkovské, kde Vás jsou ochotni kdykoliv informovat, sestry klidně kvůli tomu jdou probudit lékaře, jsou ochotni Vám cokoliv vysvětlit atd. Nejvíc to vázne na Gynekologii, kam jsem se dostala po porodu z jipky jako "nematka" a tak tam se mnou i zacházeli...o kojení mi nikdy nikdo nic neřekl, nikdo mi neukázal cviky po císaři, nikdo nám nedal balíček pro miminko a sestry hrozně obtěžovalo, že nosíme dětem na resku mléko...vždycky jsme museli prvně projít všechna vyšetření /na která jsme čekali někdy až do 3 odpoledne/ a pak jsme se teprve mohli jít věnovat svým dětem.....
Předchozí