Všem maminkám, které uvažují, zda rodit v Havl. Brodě, tuto porodnici moc doporučuju,rodila jsem zde třikrát, poprvé před 12 lety ještě ve staré porodnici a naposled před dvěma lety. Mohla jsem sledovat, jak porodnice čím dál víc směřuje k přirozeným porodům, bere ohledy na přání maminek a přitom nijak netrpí odborná péče. Samozřejmě i tady se můžete setkat se setrou, která není zrovna nejpříjemnější, ale to asi všude a jako celek jsem vnímala personál velmi pozitivně, jak na porodním sále, tak i na šestinedělí.
Co je také na perfektní úrovni, jsou porodní pokoje, které připomínají spíš pokoje hotelové a protože jsem měla možnost zažít i starou nemocnici, vím, jak je prostředí, ve kterém rodíte,důležité.
Jediné, co se za ta léta změnilo k horšímu je strava, mnohdy zcela nevhodná pro kojící matky, ale za to určitě porodnické oddělění a jeho personál nemůže.
Pro utvoření obrazu, jak může takový porod v Havl. Brodě vypadat, vám popíšu ten svůj před dvěma lety.
Do porodnice jsme přijeli v 03h. ráno s prasklou plodovou vodou a stahy po 5min. Přijímala mě taková starší PA, nevím jak se jmenovala a to byla opravdu ta vyjímka mezi ostatním personálem. Nemůžu říct, že by byla nepříjemná, ale vypadala spíš otráveně a nezůčastněně, ani jednou se neusmála a všechny maminky vědí, jak je na takové věci rodička háklivá. Naštěstí mě to vynahradil Dr. Čtvrtečka, který mě přijímal, to je opravdu sluníčko. Rodila jsem v roce 2005 a dost mě překvapilo, že tady nějaká maminka psala, že jí dali bez jejího svolení klystýr, mě se i ta ne příliš sympatická PA ptala, zda si klyzma a oholení přeju nebo ne /přála jsem si obojí/. Po vstupních procedurách nám byl s manželem přidělen nádherný porodní pokoj s vanou, kterou jsem hned využila /výborná věc na křížové bolesti/. V šest se vyměnil personál a přišli jako dvě sluníčka PA Uchytilová a Mouchová a musím říct, se mi hned rodilo líp, znala jsem je z předporodních kurzů a byly obě vynikající. Při nálezu otevřená na 8cm jsem vylela z vany a připojili mě na monitor, nemusela jsem jen útrpně ležet, mohla jsem si vybrat polohu, ve které bylo to monitorování snesitelnější. I když jsem byla při stazích dost hlučná, PA mě uklidňovala,že to nevadí, ať si ulevím, masírovala mě hráz olejíčkem a všemožně povzbuzovala a když jsem se konečně pořádně otevřela a přišla druhá doba porodní, rodila mě PA Mouchová za dozoru mladé sympatické doktorky, na zádech to moc nešlo, tak jsem nakonec porodila na boku, bez nástřihu, na moje přání nechali dotepat pupeční šňůru, teprve pak manžel stříhal, nádhernej zážitek,
Na oddělení šestinedělí jsem byla taky spokojená, první den ukážou koupání, pak už si maminka koupe sama, kdy chce, velká podpora kojení, sestřičky milé, hlavně ty mladé, první noc po porodu nabídnou, že si miminko nechají na noc u sebe a i jindy, když třeba mimí hodně v noci pláče a mamina je unavená, vezmou si ho k sobě, aby si odpočinula.
Když to shrnu, tak jestli ještě jednou rodit, tak jedině v Havl. Brodě.:-)))
Předchozí