Chtěla bych se s váma podělit o průběh mého prvního porodu. Rozhodla jsem se jít rodit do Krumlova, protože v Budějicích je přístup veškerého personálu na bodu mrazu. Dokonce i moje příbuzná, která v této nemocnici pracuje už 25 let mi říkala, ať jedu raději do Krumlova. A dobře jsem udělala. Celé těhotenství probíhalo bez peoblémů, až poslední 3 týdny před termínem se mi zvýšil tlak, tak jsem začala brát Dopegyt a hořčík, ale to byla asi ta největší blbost co mi doktor mohl předepsat. Hořčík se totiž nemá brát minimálně měsíc před porodem a já měla tu nejvyšší možnou dávku. Když jsem začala docházet na monitor, tak mimi se vůbec nechtělo hýbat, jakokdyby pořád spalo, musela jsem mu pomoci, chodila jsem po schodech, kroutila se se sestřičkou v bocích, dělala dřepy, no prostě vše, aby se trochu pohnula, ale marně. Když už jsem měla po druhém termínu a monitor byl pořád špatný nastoupila jsem do nemocnice, tam jsem okamžitě přestala brát hořčík a čekali jsme jestli se to zlepší, ale nic nenastalo. Tak pan primář Shon rozhodl, že musíme porod vyvolat. Čekali jsme, začali mi píchat oxytocín na podporu kontrakcí, ty po nějakém čase nastaly, ale nebyly tak silné, po 12 hodinách jsem se otevřela na pouhé 3 cm a kontrakce pořád zeslabovaly a mimi bylo pořád moc nahoře, nesetupovalo. Pak se mě ujal pak doktor Říman a dalo se vše do pohybu, po pár minutách jsem šla na sál. Já měla moc vyysoký tlak a mimi se asi už taky moc dobře nedařilo, bylo bez plodové vody celý den. K operaci přišla i paní doktorka Římanova a spolu se svým manželem mě odoperovali. Musím jim moc poděkovat, byli moooooooooooooc milý a hodní.I sestry na porodním oddělení byly na 1 s několika hvězdičkama. Narodila se mi krásná a hlavně zdravá holčička, pan doktor se na mě chodil celou noc dívat, jak na tom jsem , tlak jsem měla totiž hrozně vysoký. Sestřičky za mnopu chodili každou hodinu, byly i zde na oddělení šestinedělí moc vstícní i na novorozeneckým. Pomáhaly nám vždy, když jsme potřebovaly poradit s koupáním, přebalováním, ošetřením a hlavně s kojením. Bez jejich milého přístupu, ybch to nezvládla. Takže jestli se rozhodnu pro druhé miminko, tak jedině do porodnice v Českém Krumlově. Touto cestou bych chtěla veškerému personálu moc poděkovat.
Předchozí