Rodila jsem v kladenské porodnici dvakrát.
První porod byl za přítomnosti manžela a mám na něj docela hezké vzpomínky.Horší to bylo na odd.šestinedělí.Nikdo mi nepomáhal,malá hodně brečela a sestry jí označovaly za křiklouna.Hrozně jsem se těšila domů.
Druhý porod byl bez manžela a byl velký rozdíl v přístupu ke mně.Nikdo nepovažoval za důležité komunikovat se mnou.Když jsem seděla po klystýru na toaletě,přišla za mnou sestra a píchla mi bez upozornění injekci(v té době jsem byla otevřená na 4cm).Po mém dotazu proč a co to je,mi odpověděla,že mi píchla jen vitamíny,pak odešla.Potom mi začaly velmi silné kontrakce,malá byla za půl hodiny venku,skoro jsem nestačila ani dojít ze sprchy na porodní box.Takže to zřejmě žádné vitamíny nebyly...
Naopak na odd.šestinedělí byly velmi milé a ochotné sestřičky,hlavně tedy ty z novorozeneckého.
Závěr:velmi záleží na lidech a jejich přístupu k člověku a samozřejmě také na možnostech konkrétní porodnice.
Nedávno porodila má švagrová v Podolí(rodila tam dvakrát)a pokaždé byla nadšená a velmi spokojená z přístupu,péče o ní a děti a také z vybavenosti porodnice.Já byla také při návštěvách nadšená.Takže pokud by bylo ještě nějaké příště,tak budu zvažovat možnost rodit v Podolí.
Předchozí