Milá maminko,jsem lékař - internista - zabývající se léta tradiční čínskou medicínou. Protože mám dvě malé děti, ani já jsem nebyl ušetřen toho řešit tyto bolístky. Užívám u svých dětí akupunkturu v kombinaci s bylinymi, obecně však nelze řici, co pro VAše děti by bylo vhodné, protože i číňani "šijí" bylinné směsi na míru. Obecně Vám chci říci :
záněty středního ucha u malých dětí mohou mít z hlediska tradiční čínské medicíny dvě základní příčiny - za prvé vnější útok podnební škodliviny (což v naší medicíně odpovídá bakteriální infekci získané při běžném kataru horních cest dýchacích, anatomická blízkost HCD a uší je příčinou), za druhé jistý dysimunitní stav organismu daný poruchou na úrovni funkce orgánů, kterým v čínské medicíně říkaji Játra, žlučník a Ledviny - v žádném případě je nelze zaměňovat s orgány v naší medicíně - (čínská medicíny pracuje s funkčními, nikoliv anatomickými pojmy). Jednou z příčin podílejících se na tomto onemocnění je opakovaná léčba zánětu středního ucha antibiotiky - jinak léky naprosto správně podávanými. jejich opakované podávání však může způsobit dysmikrobii nejen v trávicím systému...Problém zánětu středního ucha je tak z pohledu tradiční čínské medicíny komplexnější a způsob léčby také. Proto Vám doporučuji konzultovat přímo centrum tradiční čínské medicíny - Praha, telefon O2-24232107. E-mail tamtéž : praha@tcmbohemnia.cz.Tam by Vám měli poradit terapeuta, který by se na Vaše dítě podíval a navrhnul Vám optimální léčbu. Někdy je optimální léčbou chirurgická intervence, to však ponechme na odbornících...S pozdravem hezké Vánoce přeje dr. Mařádek
Předchozí