na predporodnich kurzech se nemocnice chlubila, jak si u nich maminka muze delat co ji vyhovuje, ze se muze treba behem prvni doby porodni sprchovat, nebylo to vubec jak rikali, maminka se totiz sprchovat (nemyslim bezne osprchovani kvuli cistote, ale sprchu jako pomoc proti bolesti) musi! mne treba vubec nedelalo dobre a nezmirnilo bolesti skakani na mice v horke sprse, presto jsem tam musela zustat celou hodinu, nez se objevila sestra; na porodnim sale mne nechali celou noc, i kdyz porod byl uz po nekolika hodinach jasne nepostupujici, nakonec mi lekar slibil, ze udelai cisarsky rez a nasadil infuzi na zmirneni kontrakci, po par hodinach se objevil jiny lekar, ktery rekl, ze budu rodit normalne, vysadil mi zminenou infuzi a zavedl jinou, na obnoveni kontrakci, rano se objevil lekar puvodni a divil se, ze jsem jeste tam, zase mi nasadil infuzi na zmirneni kontrakci a po deseti hodinach stravenych zbytecne v bolestech na sale mne konecne prevezli na operacni sal;
cisarsky rez se "pry" dela v teto porodnici pomoci epiduralni anestezie, takze je maminka pri vedomi, bohuzel, tato anestzie byla podle vseho neodborne pichnuta, protoze na mne vubec neucinkovala a po ni jsem musela dostat klasickou celkovou narkozu;
kdyz jsem se probudila a chtela videt dite, ctyri hodiny mne odbijeli tvrzenim, ze ho uvidim az prinesou vsem ostatnim maminkam deti na krmeni, pritom nikoho nezajimalo, ze vsechny ostatni maminky na jip-u svoje deti videli, protoze nebyly v narkoze;
chlapecek se narodil rano, ale kdyz tam manzel volal, tak mu cele dopoledne tvrdili, ze jeste nejsem ani na sale, protoze si mne spletli s jinou pacientkou s podobnym jmene, ani kdyz manzel za mnou po obede prisel, tak mu nedokazali rict kde jsem, az po jeho mirnem vystupu se omluvili za omyl a rekli mu, ze od rana ma miminko na svete a ukazali, kde se ma jit na nej podivat, kdyz manzel na urcene misto prisel, nasel tam jenom postylku se jmenem, ktera vsak byla prazdna, odpovedela mu nevrla sestra, ze se dite prece po porodu hreje v inkubatoru...a tohle vsechno byl jenom zacatek tydenniho pobytu v porodnici u apolinare....
Předchozí