| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Brno - Bohunice

Ahoj Jeanne,
nezlob se, že píšu tak pozdě, ale byla jsem z této porodnice tak znechucená, že jsem si říkala, že bude pro klid mé duše lepší, když tyto články ani číst nebudu, protože další dítě (díky této porodnici) neplánuji. Až po třičtvrtě roce jsem si zase říkala, že si přečtu, co nového.
Jestli Tě to ještě zajímá k mým bolestem při kojení: Prostě jsem měla hrozný bolesti při kojení, nebylo to špatnou technikou, měla jsem stejné bolesti ať jsem si přikládala syna sama nebo to dělala dětská sestra či někdo jiný. Neměla jsem bradavky ani rozpraskané (což se uvádí jako důvod bolesti při kojení). Bohužel v dnešní literatuře se uvádí, že kojení nesmí bolet, v porodnici se na mě dívali jako na exota, který si to vymýšlí, ale můžu Ti říct, že ze svého okolí znám alespoň dvě další holky, které měly stejné problémy. Takže to zřejmě tak mimořádné není, že milé laktační poradkyně! Bolesti byly úplně šílený do konce šestinedělí (opravdu jsem kojila jen přesně 20 minut a pak jsem ho třeba dokrmila Nutrilonem, protože už jsem to nemohla vydržet), po šestinedělí se to trošku zlepšilo, takže se to dalo se zaťatejma zubama vydržet. Nakonec jsem kojila přes 8 měsíců. Docela mě to dnes mrzí, nejsem žádný extrémista, ale přes ten rok jsem kojit chtěla... No a jak se na to dívám dnes? Kdybych to mohla vzít zpátky, kojila bych šest neděl. Ten první půlrok měl být nejkrásnější v mém životě a já když se podívám na dítě, kterého žena kojí, udělá se mi špatně, když si vzpomenu na tu bolest (několikrát jsem přitom v tom šestinedělí skutečně omdlela). Chtěla jsem prostě dítěti dát to nejlepší (ostatně v dnešní době nekojící žena je horší než macecha, že?) a jsem jako ráda, že jsem mu to dala, ale znovu bych to tedy neabsolvovala. Trpěla jsem z toho kojení naprosto příšernou únavou, vždy když jsem dokojila, musela jsem si jít odpočinout, bylo to hrozné. Jo, docela mi pomáhala mastička Bepanthen mast, která má být právě na rozpraskané bradavky, mě však pomohla i na tu "mou" bolest (ani nevím, jestli to spíš nebyl placeboefekt). No a jak jsem vlastně přestala kojit? Dostala jsem žlučníkový záchvat, zvracela jsem a měla silný průjem, protože jsem nemohla žádné léky kvůli kojení, dostala jsem vysokou horečku (40 C), mlíko se mi ztratilo a byl pokoj. Ježíš, já to tenkrát ořvala, že chci kojit! Já měla doznívající žlučníkový záchvat, byla jsem naprosto dehydratovaná, ale bylo mi tak děsně fajn, jak se přestalo to mlíko dělat! A teď mi řekněte milé laktační poradkyně, stálo to kojení za to?
Já myslím, že ne... Ahoj Ivana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.