Milá paní Jiřino,opět musím reagovat na váš příspěvek,jako u paní Katky.Váš zážitek,který popisujete asi opravdu nebyl nejlepší,ale za vše nemůže personál porodnice,to mi věřte.Jako prvorodička jste musela jistě předpokládat,že neporodíte za dvě hodiny od nástupu kontrakcí.Pokud rodíte poprvé,vždycky to nějakou dobu trvá,než se zcela otevřete.Určitě jste celých 10 hodin neležela na porodním stole,to je nesmysl.To,že děťatku se začíná nedostávat kyslíku a je podle vás "přidušené",může být dílem okamžiku,několika minut,kdy poklesnou "srdeční ozvy" dítěte a vždy se reaguje okamžitě,také jste psala,že vás hned převezli na operační sál a podstoupila jste císařský řez.To vše bylo pro záchranu vašeho miminka a tím,že píšete,že jste porodila zdravého chlapečka,to jen dokazujete.Chápu,že to asi nebylo nic příjemného,ale bohužel takový je život a ani sestřičky ani lékaři nemohou za to,co se děje uvnitř dělohy.Nepíšu toto všechno jen proto,že zde pracuji,ale proto,abych uvedla na pravou míru některé informace,kterých by se mohly zaleknout některé budoucí maminky,a které nejsou laiky podány tak,jak ve skutečnosti probíhají.Samozřejmě vždy jsou na prvním místě emoce a já to neodsuzuji,sama jsem matkou a rodila v Mostě a jako rodička jsem na vše pohlížela trochu jiným pohledem.
Předchozí