| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Brno - Bohunice

Ahoj rozhodla jsem se že i já sem napíši svoji zkušenost. Hned když jsem otěhotněla byla jsem rozhodnutá rodit na Obilním trhu, bohužel nebo i bohudík těhotných loňský rok bylo hodně a tak už při objednávání se do poradny v 39. týdnu mi bylo řečeno, že mají plno a tak ať se objednám do Bohunic co se dá dělat tak jsem se objednala na čtvrtek 8.11.2007. Termín jsem měla 12.11.2007. Už tři týdny jsem trpěla docela bolestivými poslíčky a tak když mě ve středu 7.11.2007 začaly stahy nepřikládala jsem tomu důležitost jen manžel si ze mne dělal legraci že už pojedem (měl totiž miminko dostat k narozeninám měl je 4.11. a tak se moc těšil). Bolesti jsem měla celý večer a už jsem se těšila jak se vysprchuji a půjdu si lehnout. V osm večer jsem tedy zalezla do postele ale už jsem neusnula kontrakce jsem měla po 15 minutách a tak jsem se začala dívat na televizi. Kontrakce se pomalu zkracovali a ve 2 ráno byly po 5 minutách, zavolala jsem do porodnice abych zjistila co a jak. Bylo mi doporučeno vydržet ještě 2 hodinky a pak dorazit. V 5 jsem byla přijata a šla na porodní pokoj. Porodní asistentka byla velmi příjemná ale bohužel jsem si nevšimla jména. Nabídla mi předporodní přípravu čehož jsem využila. V sedm se měnila služba i když nová por. asistentka byla taková ráznější p. Šamšulová i tak byla příjemná a radila, měla také na starosti nové sestřičky a tak kolem mě bylo pořád dost personálu, ale jen když to bylo nutné, jinak jsme s manželem měli soukromí - pohoda. Bylo mi nabídnuto prasknutí vody - přijala jsem. Jako prvorodičku mě dost zaskočily bolesti i když jsem chodila na cvičení a trénovali jsme dýchání a tlačení, byla jsem v takové křeči že mi to vůbec nešlo. Přesto mně všichni pořád chválili jak to dělám dobře a radili jak to dělat ještě lépe. V 9.40 se nám narodil chlapeček 3,2kg a 50 cm. Byla jsem nastřižená, jelikož jsem všude četla jak šití bolí a kdo jak u toho křičel měla jsem obavy. Ale paní doktorka Sedláková je zřejmě velmi šikovná nic mě nebolelo jen asi 3 stehy jsem cítila, ale vždy mě upozornila. Manžel si choval miminko a vtipkoval se sestřičkama. Po té nás nechali necelé 2 hodinky o samotě. Pavlík bumbal mlíčko a mi se kochali. Pak nás rychle vypakovali - potřebovali pokoj pro další maminku.
Na oddělení 6 šestinedělí jsem byla na pokoji se dvěma teprve nastávajícími maminkami. Nejprve jsem na 2 hodinky usnula a pak jsem šla pro malého od té doby byl se mnou. Bohužel se u nás vyskytla žloutenka a tak byl malý pod světlem. Sestřičky měly pro mně velké pochopení když jsem obrečela že mi ho odnáší pryč. Vždy mi pomohly s jakýmkoliv problémem od krmení až po bolení bříška.
Na pobyt v porodnici vzpomínám jako na odpočinkový domů jsem přijela odpočatá a spokojená. Téměř nic mě nebolelo a malý krásně přibýval za 14 dni pobytu doma přibral skoro kilo.
Tuto porodnici mohu jen doporučit. Ale já jsme tam odcházela s tím že chci porodit ne že si budu užívat asi záleží co kdo očekává, proto jsou některé maminky nespokojené a neví co si ještě vymyslet aby při porodu mohli dělat.
Vždy říkám že všude dělají jen lidé a nemusí mi vyhovat každý tak jako mi nemusí sednout prodavačka v obchodě tak i por. asistentka je jen člověk a já nemusím sednout jí.:-D:-DR^

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.