Asi tě moc nepotěším, ale můj porod v ČB nebyl vůbec příjemný. Musím říct, že jsem si tuto porodnici nevybrala a rodit jsem tu vůbec nechtěla. Byla jsem sem převezena na odd. rizikového těhotenství z táborského Natalisu a už jsem se zpět nedostala. Porod byl vyvoláván v 36. týdnu. Vana na tišení bolesti k dispozici není, je možné být ve sprše na míči, pokud na tebe zrovna nevybyde box, kde se do sprchy musí chodit přes chodbu plnou maminek přicházejících na ultrazvuk a tatínků k porodu (to se stalo mě). Pokud bude vše v pořádku, nechají tě chodit, pokud nebude mít mimčo dobrý monitor, strávíš pravděpodoně celý porod vleže na porodním lůžku s pásem přes břicho. Doporučovala bych ti projít předporodním kursem, já to nestihla kvůli hospitalizaci ve 32 tt. Pokud totiž nebudeš vědět co dělat mohlo by se ti stát, že na tebe nebudou zrovna vlídní tak jako na mě. A taky moc nekřič jinak se dozvíš, že se předvádíš. Také, když s tebou budou něco dělat, pravděpodobně ti neřeknou co. Tatínka si zavolej k porodu sama hned, protože by se mohlo stát, že to budou odkládat tak dlouho až porodíš... Ale taky se může stát, že chytneš jinou směnu a budou moc prima, třeba byli jen unavení z horka a nebo chtěli všichni být při pátku už raději doma. Když budeš dělat, co se ti řekne, nebudeš nic chtít a budeš ticho, asi se budou chovat profesionálně. Musím ale říct, že o Vojtu se na JIPce i Neonatologii postarali nejlépe jak to šlo, i když jsme tam byli jen 14.dní. A sestřičky na Riziku byly báječné, starostlivé, že ani lepší být nemohly. Přeju víc štěstí než jsem měla já.
Předchozí