Pocity z porodnice mám smíšené,porodní asistenty paní Trefilová a Balážová byly příjemné,bohužel o paní Václavkové to říci nemohu,rovněž pan doktor Kotrs mohl být vstřícnější.I když jsme byly v pořádku,dítě nepřikládají matce na břicho ani k prsu do doporučovaných dvou hodin(i když jsme o to žádali),mi jej přinesli až po čtyřech hodinách-a to byl manžel sestřičky dvakrát prosit-na novorozeneckém oddělení hodně záleželo,kdo měl službu,mladší sestřičky byly vcelku ochotné,starší v předdůch.věku se snažily matkám ukázat,že jsou v podstatě neschopné(v neochotě a hlavně ironizujícím chování vynikala paní Maléřová),i kolem našeho propuštění z porodnice bylo příliš mnoho zmatků,ačkoli jsme byly"standardní"případ.Navíc jsme museli dvakrát zpět-jednou na očkování,podruhé na kontrolu s kyčlema,což například v Novém Jičíně zvládají před propuštěním.Staniční sestra vyžadovala při vizitě dudlík,aby dítě nekřičelo a nerušilo pana doktora.Co mi vadilo nejvíc-nikdo automaticky neinformoval o zdrav.stavu dítěte,o každou informaci musel člověk prosit,dítě sestry odnášely,přinášely beze slova.Ačkoli nemocnice na předpor.kurzech a přímo v nemocnici informuje o možnosti volby epid.anestezie,není možno si zvolit.ženské sestry na odd.šestinedělí byly příjemné,oddělení je pěkné,jen proleželé postele by stály za výměnu.Návštěvy možno kdykoli,ovšem tato výhoda se změní na nevýhodu v okamžiku, kdy se u vaší spoluležící střídají návštěvy celý den,jedna za druhou.Nevím,zda příště zvolím stejnou porodnici.
Předchozí