Uz je to pres 3,5 roku a nikdy jsem se nedohrabala, k tomu, abych napsala sve zkusenosti, ale vzhledem k tomu, ze me ceka za chvili dalsi porod, tak zase "brouzdam". Neratovice jsem si tenkrat vybrala jako alternativu k Vrchlabi a prezentace vrchni sestry na me ucinila velmi dobry dojem. Porod probihal bez komplikaci a rychle, PA Miladka byla moc bezva, zato pan doktor Sadilek mi v hlave zustal uz jako Sadourek. Arogantni a nerekla bych, ze prilis empaticky.Nemluve o nejake moznosti volby porodni pozice. Proste klasika - "striham". (Manzel byl diky doktorove skvelemu casovemu odhadu prave na veceri v blizke restauraci, nez se vratil, byly jsme uz v posteli obe.) Bohuzel jsme narazily i na silenou sestricku, ktera v nasi pritomnosti mela prevazne sluzbu (napr. na me vylitla v pet rano, kdyz jsem den stare miminko prebalovala a asi 3 min. plakalo, ze uz ji z toho revu boli hlava, a s ironickym usklebkem poznamenala: "Jo, vy prebalujete!", s kojenim nepomohla vubec, dite mi v sest rano sebrala a nesla na injekci a kdyz jsem se vydala na "osetrovnu", tak mi vynadala, co tam delam. Jmeno jsem nejak radsi nezjistovala.) Jinak byl personal mily, nicmene jsem od porodnice buhviproc (ve sve naivite) ocekavala vetsi "alternativnost". Zvazuju tuto porodnici znovu, ale uz se strizlivejsimi predstavami a jako variantu k domacimu porodu.
Předchozí