Rodila jsem v táb.nemocnici v červnu 2006,a mé vzpomínky nepatří mezi nejlepší.Navštěvuji soukromého gynekologa,a tak když jsem si šla do nemocnice vyřídit nezbytné formality,nabyla jsem dojmu,že vše špatné,co jsem dosud slyšela,nebude až tak pravda.Sestra mi ukázala porodní sál,kde budu mít na výběr,v jaké poloze chci rodit.Přenášela jsem 12 dní a nakonec porod musel být vyvolán.Jestli chci oholit a klistýr se mě nikdo nezeptal,na dotaz epidurálu mi znuděná sestra odpověděla,že nikoli.Ještě že tam se m,nou mohl být partner,jinak bych si tam přišla jak za trest.Nikdo nepřišel,aby mi poradil,jak použít žebřiny,nebo jiné pomůcky na zmírnění bolestí.Když jsem se po 12h dostala na sál o nějaké volbě jsem si mohla nechat zdát.Sestra mi vynadala,že nejsem připravená z kurzu a dr.Beran provedl nástřih,aniž by mi řekl půl slova.Synka mi přinesli na chvilku asi po 10min. a o nějakém přiložení jsem si opět mohla nechat zdát.Sestry na oddělení by byly asi fajn,jen kdyby jich tam bylo možná o 2 víc a měly čas se pořádně věnovat.Všechno bylo v běhu,jak přiložení,tak koupání,prostě rychlovka a to si myslim,že tady by být nemělo.Jako mladé unuděné sestry.Vrcholem hrůzy pro mě ale bylo vydání dítěte komukoliv,jen stačilo říct jméno děcka asestra vám ho přinesla.V dnešní době je spodivem,že je nezajímá,v jakém vztahu k dítěti dotyčná osoba je.Zážitkem na dlouhou dobu jsou pro mě i wc.Na porodnici,kde bych čistotu čekala ze všeho nejvíc,tak za takové wc by se nemuseli stydět ani na nádraží.Do budoucna plánujeme ještě jedno dítě a už ted mě obchází hrůza,že bych se sem měla vrátit.Je mi líto,že jsem nenapsala nic pozitivního,ale nevzpomínám na to v dobrém.Více štěstí všemn
Předchozí