Ahoj,
nevím jak jaká maminka, ale já jsem začala Andrejce dávat mrkvičku, ještě neměla 4 měsíce. Začala jsem, tak jak píše většina maminek, 3 dny mrkev,další dny jsem přidala brambor, brokolici, květák atd. Byla šikovná a od prvního dne spapala vše co jsem jí dala. Takže náš jídelníček teď v šesti měsících vypadá tak, že jí dám to co vařím sobě jen to nesolím a nekořením, samozřejmě mám na mysli zeleninu, brambor, rýži a věci, které se pro ni hodí. na svačinu dostane přesnídávku nebo rozmačkané ovoce začala jsem s Aktivií, tak ji taky chutnala. Na večer kaše.
Mám spoustu kamarádek, které mají stejně staré miminko a vždy když přijde některá od své doktorky, nestačím se divit. Jedna už má dávat sladké pečivo, druhá to nedoporučuje. Takže sto lidí, sto chutí a sto názorů. Já osobně si myslím,že pokud vaše dítě prospívá a snáší dobře jídlo které mu dáváte, nemáte se čeho obávat.
Ostatně jsem se divila, že někteří výrobci maso-zeleninových příkrmů přidávají do jídla od 4 měsíce např. celer nebo cibuli, jednou jsem se setkala i se solí. Takže zastávám názor mé matky, která nás krmila vším už od miminek a jsme všichni zdraví jako řípy.
Tak se nebojte. Mějte se krásně